Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 08:17

Με καλό ρυθμό προχωράει η ανάπλαση της Ψαρών

Με καλό ρυθμό προχωράει η ανάπλαση της Ψαρών

Δείχνει την εικόνα του σιγά - σιγά, το έργο της ανάπλασης της οδού Ψαρών, όπως διαμορφώνεται στο πρώτο του τμήμα μεταξύ Ξενοφώντος και Δημοσθένους.

Πρόκειται για τον πρώτο δρόμο στον οποίο γίνονται εργασίες, στο πλαίσιο του έργου “Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας”. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 6.877.080 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο τμήμα αυτό όπου τα διαπλατυσμένα πεζοδρόμια είναι σχεδόν έτοιμα, τοποθετούνται οι κυβόλιθοι στον δρόμο, όπως έχουν ήδη τοποθετηθεί στις θέσεις στάθμευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα, μεταξύ Δημοσθένους και Σόλωνος, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Τις τελευταίες μέρες λόγω του καύσωνα, τα συνεργεία εργάζονται έως τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, στόχος του αναδόχου είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου, οπότε θα σταματήσουν οι εργασίες για τον Δεκαπενταύγουστο και για να μην ταλαιπωρηθεί η πόλη, να έχει διαμορφώσει όσο καλύτερα γίνεται το τμήμα μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου και με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, υπολογίζονταν να διαρκέσουν περίπου 4 μήνες.

Γ.Σ.