Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 08:21

Παράταση στο έργο ανάπλασης του πεζοδρομίου Αριστομένους

Παράταση ενός μήνα, έως τις 22 Ιανουαρίου, έχει πάρει το έργο ανάπλασης του πεζοδρομίου της Αριστομένους, μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ και ποσού σύμβασης 203.000 ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει καθυστερήσει και εξαιτίας του ότι μέχρι τώρα -κι ενώ είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του- ο εργολάβος δεν έχει πάρει ούτε ευρώ.

Οπως πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Καλαμάτας, η καθυστέρηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕΤΑΑ, αλλά σε ελέγχους και εγκρίσεις εμπλέκεται και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έγκριση και η πληρωμή εργασιών που έχουν γίνει.

Στον ίδιο εργολάβο, που ανέλαβε και τη γ’ φάση της ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο, οφείλεται ένα σημαντικό ποσό και για το έργο αυτό -που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το δήμο, πρόκειται για έναν ανακεφαλαιωτικό πίνακα μεγάλου ποσού που εκκρεμεί και τελικά θα πληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Εκτιμάται ότι πρέπει να δοθούν 70.000 ευρώ, ενώ ο εργολάβος θα πρέπει να κάνει κάποια μερεμέτια. Στο έργο υπήρξε μπέρδεμα γιατί είχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, από τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, και παρότι είχε προθεσμία να τελειώσει μέσα στο 2013, η πρόβλεψη της χρηματοδότησής του από τα υπουργεία για την περσινή χρονιά ήταν 180.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό σύμφωνα με τη σύμβαση ήταν 250.000 ευρώ.

Γ.Σ.