Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 20:40

Καθησυχαστική η ΔΕΥΑΚ για το νερό της Μικρομάνης

Καθησυχαστική η ΔΕΥΑΚ για το νερό της Μικρομάνης

Το νερό της Μικρομάνης είναι κατάλληλο για πόσιμο, σύμφωνα με τους ελέγχους, διαβεβαιώνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, καθησυχάζοντας τους κατοίκους του χωριού, μετά τους αφρούς που είδαν στις βρύσες των σπιτιών τους το απόγευμα της Δευτέρας.

Γεγονός που προκλήθηκε κατά τη διενέργεια της γεώτρησης που υλοποίησε η ΔΕΥΑΚ στη δεξαμενή υδροδότησης της Μικρομάνης με ιδιωτικό συνεργείο, όπου με βάση όλες τις ενδείξεις, υπήρξε τεχνική αστοχία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος παρατηρεί σε γραπτή του δήλωση: “Σχετικά με το φαινόμενο αφρισμού στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 15/7, σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, αντέδρασε άμεσα διακόπτοντας την υδροδότηση της περιοχής και προέβη στην εκκένωση της δεξαμενής και του δικτύου μέσω εκκενωτηρίων. Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας μέρας λήφθηκαν δείγματα νερού από το δίκτυο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στην ποιότητά του και είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση”.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΚ Νικήτας Βεργινάδης ενημερώνει εγγράφως: “Σχετικά με το πρόβλημα στο πόσιμο νερό του δικτύου της Μικρομάνης σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΥΑΚ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στο πρόβλημα και όσον αφορά το εργαστήριό της διενήργησε άμεσα δειγματοληψία στις 16/7 και ώρα 22.10 και στις 17/7 και ώρα 8.40 έγινε ανάλυση στα συγκεκριμένα δείγματα και δεν διαπιστώθηκε καμία μεταβολή στις παραμέτρους που μετρήθηκαν σε σχέση με παλαιότερα δείγματα όσον αφορά τις χημικές. Εκκρεμούν οι μικροβιολογικές αναλύσεις και τα αποτελέσματα και από άλλο εργαστήριο των Αθηνών πέραν της ΔΕΥΑΚ”.