Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 20:50

Τζαμουράνης - Χανδρινός για Μαρίνα Καλαμάτας: “Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα”

Τζαμουράνης - Χανδρινός για Μαρίνα Καλαμάτας: “Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να  διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα”

Με αφορμή το θέμα της Μαρίνας Καλαμάτας, την άσκηση αγωγής απόδοσης μισθίου κατά της εταιρείας που συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται, που αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή τη Δευτέρα, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός - μέλη της επιτροπής, επικρίνουν τη δημοτική αρχή ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα μεγάλα ζητήματα του δήμου είναι επιζήμιος για το δημόσιο συμφέρον.

Σε γραπτή τους δήλωση ο Β. Τζαμουράνης και ο Σπ. Χανδρινός αναφέρουν:

“Έντονη κριτική άσκησαν στην δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μετά» Βασίλης Τζαμουράνης και ο σύμβουλος Σπύρος Χανδρινός σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις και τις παλινωδίες για το θέμα της διαχείρισης της Μαρίνας!

Μετά από 16 μήνες αδικαιολόγητης και ζημιογόνας, για τα συμφέροντα της πόλης μας, κωλυσιεργίας και αδράνειας από την πλευρά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας ήρθε στη Δημοτική Επιτροπή εισήγηση για την άσκηση αγωγής απόδοσης μισθίου κατά της εταιρείας που συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη Μαρίνα Καλαμάτας.

Η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει λυθεί αυτοδικαίως και ύστερα από απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, από τις 16 Νοεμβρίου 2022, όμως όλο αυτό το διάστημα και ιδίως από τον Μάρτιο του 2023, που για την απόφαση του υπουργείου ενημερώθηκε ο Δήμος, δεν έγινε καμία ένδικη ενέργεια για να ανακτήσει τη Μαρίνα ο Δήμος.

Οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας υπογράμμισαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ότι ο τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή Καλαμάτας διαχειρίζεται τα μεγάλα ζητήματα του δήμου - και όχι μόνο το θέμα της Μαρίνας (π.χ. την υλοποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού, την πρόληψη του υπαρκτού πλέον προβλήματος λειψυδρίας, την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, την προώθηση των πολεοδομικών ζητημάτων κ.ά) - είναι επιζήμιος για το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα, προτιμά να ασχολείται με μικροεξυπηρετήσεις και να κάνει ψηφοθηρία με γιορτές και επιχορηγήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι, όσον αφορά τη Μαρίνα Καλαμάτας, ένα διαμάντι για την πόλη και ευρύτερα τον Μεσσηνιακό Κόλπο, να μένει αναξιοποίητο, την ώρα που άλλες μαρίνες, μικρότερες, συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία βρίσκονται και εισφέρουν έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους δήμους στους οποίους υπάγονται.

Αντιθέτως, η Καλαμάτα έχει μια Μαρίνα που εισφέρει στα ταμεία του Δήμου λιγότερα ακόμα και από ότι τα πάρκινγκ της πόλης. Η τοπική κοινωνία, οι επιχειρήσεις, καθώς οι πελάτες της Μαρίνας έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους!

Οφείλει η δημοτική αρχή, έστω και αυτή την ώρα που έχει γίνει η ζημιά από την αδράνειά της, να ασχοληθεί σοβαρά με τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Καλαμάτας”.