Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 20:00

Τζαμουράνης: “Αμέλεια Βασιλόπουλου στον έλεγχο του συστήματος ύδρευσης”

Τζαμουράνης: “Αμέλεια Βασιλόπουλου στον έλεγχο του συστήματος ύδρευσης”

“Για το μόνο πράγμα που μπορεί να γράψει η ιστορία τον κύριο Βασιλόπουλο ως δήμαρχο, είναι για την αμέλεια στον έλεγχο του συστήματος ύδρευσης”, τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, επικρίνοντας δριμύτατα τον δήμαρχο για τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης σε χωριά του δήμου.

“Δυστυχώς, η δημοτική αρχή κώφευε, όταν επανειλημμένα εκφράζαμε την αγωνία μας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η λειψυδρία”, παρατηρεί ο Β. Τζαμουράνης κι επισημαίνει πως “δυστυχώς, καθημερινά τα προβλήματα γίνονται συνεχώς μεγαλύτερα και επεκτείνονται σχεδόν σε όλα τα χωριά, αλλά και σε περιοχές του κέντρου της Καλαμάτας παρατηρείται αισθητή μείωση της ροής του νερού”.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα_Μετά” σημειώνει:

“Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι γεμάτες έπαρση αλλά εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

‘Η Καλαμάτα στις υποδομές ύδρευσης γράφει και πάλι ιστορία’, δήλωνε ο κύριος Βασιλόπουλος στις 3/7/2024!

Έγκαιρα καλέσαμε, ως δημοτική παράταξη ‘Καλαμάτα_Μετά’, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη δημοτική αρχή να πάρει μέτρα για την πρόληψη του κινδύνου της λειψυδρίας. Εκείνη, όμως, με τη γνωστή της αλαζονεία, όχι μόνο δεν άκουγε αλλά περιέγραφε μια εικονική πραγματικότητα, επαναλαμβάνοντας μονότονα ο δήμαρχος ότι... θα τον γράψει η ιστορία (!) για το έργο του.

Για το μόνο πράγμα που μπορεί να γράψει η ιστορία τον κύριο Βασιλόπουλο ως δήμαρχο, είναι για την αμέλεια στον έλεγχο του συστήματος ύδρευσης, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η δεξαμενή στο Πήδημα και να μείνει η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου χωρίς νερό. Και συνεχίζει... να γράφει ιστορία, αφού στον Άρι οι βρύσες δεν βγάζουν νερό, στη Μικρομάνη οι βρύσες βγάζουν αφρούς, στη Βρωμόβρυση δεν υπήρχε νερό για 14 μέρες, στο Ασπρόχωμα σημειώνονται διακοπές, όπως και σε άλλες περιοχές στην πόλη της Καλαμάτας και σε κοινότητες.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή κώφευε, όταν επανειλημμένα εκφράζαμε την αγωνία μας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η λειψυδρία, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις!

Είχαμε προτείνει στον κύριο δήμαρχο, πριν κορυφωθεί το πρόβλημα, να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός με έγκαιρες γεωτρήσεις (όπως άλλωστε έπραξε και ο Δήμος Μεσσήνης), ώστε να μην μείνει καμία περιοχή του δήμου μας χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και να προχωρήσει σε καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, όσον αφορά την ορθολογική χρήση του νερού.

Σήμερα, δυστυχώς, καθημερινά τα προβλήματα γίνονται συνεχώς μεγαλύτερα και επεκτείνονται σχεδόν σε όλα τα χωριά, αλλά και σε περιοχές του κέντρου της Καλαμάτας παρατηρείται αισθητή μείωση της ροής του νερού, με αποτέλεσμα να γίνονται αποσπασματικές και πρόχειρες κινήσεις από την δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, που αποτελεί μείζον πλέον πρόβλημα για το δήμο μας.

‘Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…’, κύριε Δήμαρχε, όπως λέει και ο σοφός λαός μας!

Ας μη ‘γκρινιάζουμε’, όμως, η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΚ νοιάζονται για το καλό των δημοτών και προχωρούν ακλόνητοι, παρά τις εκκλήσεις μας για σεβασμό των χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες, στην αγορά ημιτελούς κτηρίου για τη ΔΕΥΑΚ με 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ! Αυτό είναι προτεραιοποίηση των αναγκών…”.