Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 11:16

Συναντήσεις Βασιλόπουλου για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Συναντήσεις Βασιλόπουλου για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

 

Σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμμετείχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος.

Προσκεκλημένος του γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Μανώλη Γραφάκου, ο Θαν. Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης έργων ενταγμένων στη δράση “Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις”, με αναγνωριστικό 16846, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τα χρονοδιαγράμματα και υπήρξε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για ακόμα ταχύτερη απορρόφηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει δύο σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΚ ενταγμένα στη συγκεκριμένη δράση.

Πρόκειται για δύο έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την υλοποίηση της υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, με τίτλο “Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας”, προϋπολογισμού που αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ και το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη, με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν δήμαρχοι και από άλλες περιοχές της χώρας, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει με συναδέλφους του θέματα που αφορούν γενικότερα τις ΔΕΥΑ.