Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 18:20

Ζητούν Συμβούλιο για την ύδρευση στην Τριφυλία

Ζητούν Συμβούλιο για την ύδρευση στην Τριφυλία

 

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με μοναδικό θέμα «Ύδρευση στην Τριφυλία.

Σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, παραθεριστές, καταστήματα - επιχειρήσεις και παραλίες από τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και την έλλειψη νερού. Συζήτηση και προτάσεις για λύσεις», ζητούν με αίτημά τους σύσσωμες οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων.

Αναλυτικά στο σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται: «Αβίωτη έχει γίνει η καθημερινή ζωή στην Τριφυλία, στις πόλεις, σε οικισμούς και σε πολλές κοινότητες από τις αλλεπάλληλες διακοπές υδροδότησης και την έλλειψη νερού. Καλοκαίρι, καύσωνας και να μην έχουν νερό σπίτια,  καταστήματα και παραλίες εν έτει 2024 είναι επιεικώς απαράδεκτο. Το θέμα της υδροδότησης έπρεπε να το είχε θέσει θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση η ίδια η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Να ενημερώσει για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και το νερό, να εξηγήσει, να απολογηθεί, να συζητήσει για λύσεις.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Τρίτη 23/7/2024 από την αντιπολίτευση τέθηκε για πολλοστή φορά το θέμα της ύδρευσης και των διακοπών του νερού. Παρόντες ήταν και πρόεδροι κοινοτήτων, των Γαργαλιάνων και της Φλόκας, κάτοικοι του Πύργου, που είχαν κάνει και γραπτό το αίτημά τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τις διακοπές νερού. Ο κ. δήμαρχος δεν απάντησε στις ερωτήσεις για το νερό, παρόλο που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Είπε ότι θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις στο τέλος, αλλά πριν το τέλος της συνεδρίασης έφυγε. Τράπηκε σε φυγή για να μην απαντήσει. Δεν θα αποφύγει όμως να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του ως δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο μείζον θέμα του νερού.

Ζητάμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με βάση τον Ν. 3852/2010 άρθρο 67, παρ. 2, όπως ισχύει, με ένα και μοναδικό θέμα: «Ύδρευση στην Τριφυλία. Σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, παραθεριστές, καταστήματα - επιχειρήσεις και παραλίες από τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και την έλλειψη νερού. Συζήτηση και προτάσεις για λύσεις». Στη συνεδρίαση να κληθούν: Ο κ. δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας και οι πρόεδροι όλων των δημοτικών κοινοτήτων. Εισηγητές μας οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων που συνυπογράφουμε: Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Άκης Κατρίτσης και Αικατερίνη Τσιγκάνου».

Κ.Μπ.