Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 09:52

Από Δευτέρα η αστική γραμμή πάρκινγκ Αγοράς - Κέντρο

Από Δευτέρα η αστική γραμμή πάρκινγκ Αγοράς - Κέντρο

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Αυγούστου ξεκινάει, πιθανότατα, η νέα αστική γραμμή με αριθμό Νο 9, από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας μέχρι το Ιστορικό Δημαρχείο, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιλοτικά για 2 μήνες, δίχως αντίτιμο, ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαμορφωθεί μια νέα στάση εντός του βόρειου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς, που θα λειτουργεί ως αφετηρία/τέρμα.

Οπως επισημάνθηκε και αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και ελευθέρωση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας, θα τεθεί για δύο μήνες πιλοτικά σε εφαρμογή η εν λόγω γραμμή, η οποία θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς, με σκοπό να μετακινούνται με λεωφορείο στο κέντρο της πόλης. Μέσω της νέας γραμμής με διαδρομή 2.300 μέτρα, ο κόσμος θα επιβιβάζεται στα mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο Ιστορικό Δημαρχείο, επί της Νέδοντος.

Η γραμμή θα είναι κυκλική και η διαδρομή θα είναι η εξής: Αφετηρία/τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της “εθνικής οδού Σπάρτης”, αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της “εθνικής οδού Σπάρτη” και αφετηρία/τέρμα εντός του πάρκινγκ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα εξυπηρετούνται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία, ενώ δρομολόγια έχουν προβλεφθεί για Τετάρτη και Σάββατο.

Η γραμμή θα λειτουργεί με μία στάση στο Ιστορικό Δημαρχείο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας είχε διευκρινίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο πως θα γίνονται δρομολόγια ανά δέκα λεπτά τόσο το πρωί (8.15 π.μ.-2.15 μ.μ.) όσο και το απόγευμα (5.15 μ.μ.-9.15 μ.μ.) και τις Τετάρτες και τα Σάββατα θα εκτελούνται μόνο τα απογευματινά λόγω της αγοράς.

Γ.Σ.