Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 19:59

Τη Δευτέρα ξεκινά η αστική γραμμή Κεντρική Αγορά Καλαμάτας - Κέντρο

Τη Δευτέρα ξεκινά η αστική γραμμή Κεντρική Αγορά Καλαμάτας - Κέντρο

 

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ξεκινάει η νέα αστική γραμμή με αριθμό Νο 9, από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας μέχρι το Ιστορικό Δημαρχείο, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιλοτικά για 2 μήνες, δίχως αντίτιμο, ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης.

Γραμμή που δημιουργείται για να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης και να περιορίσει τραγελαφικές και προκλητικές καταστάσεις με παράνομη στάση και στάθμευση, που προκαλούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στις 9.45 το πρωί της Δευτέρας, στην καινούργια στάση των αστικών λεωφορείων στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς (φτιάχθηκε για τη συγκεκριμένη γραμμή), με το πρώτο δρομολόγιο, έχει προγραμματιστεί πανηγυρική επικοινωνιακά έναρξη, με δηλώσεις εκπροσώπων του δήμου και του Αστικού ΚΤΕΛ, για τη νέας αστική γραμμή “Αγορά - Ιστορικό Δημαρχείο”.

Η νέα γραμμή θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς, με σκοπό να μετακινούνται με λεωφορείο στο κέντρο της πόλης. Μέσω της νέας γραμμής με διαδρομή 2.300 μέτρα, ο κόσμος θα επιβιβάζεται στα μικρά κι ευέλικτα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο Ιστορικό Δημαρχείο, επί της Νέδοντος.

Η γραμμή θα είναι κυκλική και η διαδρομή θα είναι η εξής: Αφετηρία/τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της “εθνικής οδού Σπάρτης”, αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της “εθνικής οδού Σπάρτη” και αφετηρία/τέρμα εντός του πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, πρωί και απόγευμα, ενώ Τετάρτη και Σάββατο, λόγω της λαϊκής, θα εκτελούνται μόνο απογευματινά δρομολόγια.

Τα δρομολόγια θα γίνονται ανά 10 λεπτά, τόσο το πρωί (8.15 π.μ.-2.15 μ.μ.) όσο και το απόγευμα (5.15 μ.μ.-9.15 μ.μ.).