Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 22:11

Αιχμές Λεβεντάκη για τροχαίο στην Κυπαρισσία

Αιχμές Λεβεντάκη για τροχαίο στην Κυπαρισσία

 

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που δεν έχουν το σθένος και την παρρησία να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν χρειαστεί και να πράξουν τα αυτονόητα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, με αφορμή τροχαίο ατύχημα που έγινε σε κεντρικό δρόμο της Κυπαρισσίας και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων.

Σημειώνει πως ο οδηγός φέρεται να είναι άτομο χωρίς άδεια οδήγησης και μετά το συμβάν δεν ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ αφήνει αιχμές και για την Αστυνομία.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Σήμερα (προχθές) τα ξημερώματα (σύμφωνα με πληροφορίες μας), στην Κυπαρισσία και επί της κεντρικής οδού, που οδηγεί στην παραλία της πόλης, συνέβη τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων (όπως φαίνεται και από το κάτωθι φωτογραφικό υλικό). Ευτυχώς με μονάχα υλικές ζημιές, που είναι και το σημαντικότερο, γιατί δεν θέλω καν να σκέπτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί κατά την διάρκεια της τρελής πορείας του οχήματος, αν στο εν λόγω πεζοδρόμιο περπατούσε κάποιος ανυποψίαστος πολίτης ή επισκέπτης της πόλης, πράγμα σύνηθες για την εποχή και την ώρα.

Μετά από δική μας έρευνα, οδηγός του οχήματος φέρεται να είναι νεαρό άτομο, το οποίο οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος της απαιτούμενης νόμιμης άδειας οδήγησης και χωρίς μετά το συμβάν να ειδοποιήσει, ως όφειλε, τις αστυνομικές αρχές, αφού είχε προξενήσει φθορά δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα μάλιστα φρόντισε, ύστερα από συνεννόηση με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, να αναλάβει εκείνο την ευθύνη σαν να ήταν ο οδηγός και να απομακρύνουν κρυφά το όχημα από το σημείο, καλώντας οδική βοήθεια. Και, επιπλέον, να δηλωθούν τα ως άνω, όπως ακριβώς σχεδιάστηκαν, στις αστυνομικές αρχές, που ειδοποιήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Βλάχο, αφότου έλαβε γνώση του συμβάντος και αφότου στην περιοχή του Καλού Νερού εντοπίστηκε η οδική βοήθεια να μεταφέρει το εν λόγω αυτοκίνητο. Οι οποίες αστυνομικές αρχές, χωρίς να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση αρκέστηκαν στα δηλωθέντα και... «ούτε γάτα, ούτε ζημιά» για τον «υπαίτιο», μιας και σ' αυτήν τη χώρα «ό,τι δηλώσεις, είσαι...». Σε καμία περίπτωση, φυσικά, αυτό δεν αποτελεί μομφή για τους λιγοστούς υπαλλήλους του Α.Τ. Τριφυλίας, που σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτούς, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες.

Ως γνωστόν «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι...» και εκεί αναφέρομαι και ο νοών νοείτω. Είναι λυπηρό να υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι, που δεν έχουν το σθένος και την παρρησία να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν χρειαστεί και να πράξουν τα αυτονόητα. Και αναφέρομαι στον αληθινά υπαίτιο ενός συμβάντος, που θα μπορούσε να έχει πάρει μια άλλη τροπή, καθώς «είχε άγιο...», όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος και να είναι ευγνώμων γι' αυτό. Θα του υπενθυμίσω δε, πως... και τα δέντρα έχουν ψυχή!».