Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 19:40

Πρόταση της ΔΕΥΑΤ για χρηματοδότηση έργου

Πρόταση της ΔΕΥΑΤ για χρηματοδότηση έργου

 

Την αποδοχή των όρων και την πρόθεση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων», με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ», αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στην εισήγηση: «Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα πρέπει να εμπίπτουν στον Άξονα Προτεραιότητας 2.6 του ΤΠΑ ΥΠΕΣ και να συνεισφέρουν στην επίτευξη των σχετικών δεικτών παρακολούθησης (εκροής). Στόχος της προτεραιότητας είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και της βελτίωσης των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.
Ειδικότερα με την παρούσα πρόσκληση θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά οι παρακάτω δράσεις: α) Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων και β) Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης. Κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μιας μόνο πρότασης μέχρι του ποσού των 150.000,00€.
Η ΔΕΥΑ Τριφυλίας αντιμετωπίζοντας ήδη τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία, καθώς και αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον υδροφόρο ορίζοντα από τη μείωση των χιονοπτώσεων κυρίως λόγω της μεγαλύτερης έντασης των φαινομένων της κλιματικής κρίσης, καθώς και έχοντας υπόψη την ανωτέρω πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων, εισηγείται: Την αποδοχή όρων της ανωτέρω πρόσκλησης χρηματοδότησης, την προετοιμασία πρότασης και την πρόθεση υποβολής της. Τον ορισμό υπευθύνου της πράξης με τον αναπληρωτή του».

Κ.Μπ.