Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 08:30

Με διαφωνίες αποφασίστηκε η αγορά κτηρίου για ΔΕΥΑΚ

Με διαφωνίες αποφασίστηκε η αγορά κτηρίου για ΔΕΥΑΚ

Με τις διαφωνίες της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης Τζαμουράνη, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας προχωράει τις διαδικασίες για την αγορά ημιτελούς κτηρίου στις οδούς Βασιλ. Γεωργίου και Λακωνικής, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό.

Χθες το μεσημέρι, στο Δ.Σ. της επιχείρησης, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης και Δημήτρης Φαββατάς καταψήφισαν την έγκριση του πρακτικού επιτροπής αξιολόγησης και τον ορισμό πιστοποιημένου εκτιμητή ακινήτων, για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου (οικόπεδο μετά του κτίσματος) για την μετεγκατάσταση των γραφείων της επιχείρησης.

Ο Β. Κανάκης έκανε λόγο για “αυτοδιοικητικό έγκλημα” και είπε πως “είναι στα όρια διασπάθισης δημοσίου χρήματος” και “παραβαίνει κάθε λογική διαχείρισης επιχείρησης”.

“Η αγορά αυτού του κτηρίου θα κοστίσει 600.000 με 700.000 ευρώ παραπάνω από το να αναγείρουμε νέο κτήριο στην πρώην Σχολή Νοσοκόμων, στο παλιό Νοσοκομείο, στο κτηριακό συγκρότημα του Δημαρχείου Καλαμάτας”, επεσήμανε ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη. Παρατήρησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη επενδύσει 7 εκ. ευρώ για 99 χρόνια στο παλιό Νοσοκομείο με το νέο Δημαρχείο και πως με νέο κτήριο στον χώρο αυτό, η ΔΕΥΑΚ σχεδιάζει από την αρχή την καινούργια στέγη της με βάση τις ανάγκες της.

Ο Β. Κανάκης μίλησε για φωτογραφικό διαγωνισμό αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου και σημείωσε ότι “εκεί (στο νέο Δημαρχείο όλες οι υπηρεσίες θα είναι συγκεντρωμένες, ενώ εκεί που θέλετε να πάτε, δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, είναι σχολεία. Είναι δυσμενέστερη η θέση του και από εδώ, το υφιστάμενο κτήριο. Τις 700.000 ευρώ που θα εξοικονομήσουμε, μπορούμε να τις επενδύσουμε, να πάμε νερό στην Ανω Βέργα και να αντιμετωπίσουμε τα χώματα που έχει το δίκτυο ύδρευσης και στο κέντρο της πόλης”.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης ενημέρωσε ότι η επιλογή πιστοποιημένου εκτιμητή ακινήτων θα γίνει από την πλατφόρμα των εκτιμητών, απ’ όπου θα κληθούν να δώσουν προσφορά.

Το ακίνητο της προσφοράς είναι ένα ημιτελές, σε στάδιο ολοκληρωμένου φέροντα οργανισμού, διώροφο κτήριο με υπόγειο, πατάρι και σοφίτα. Εχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας 1.010,27 τ.μ. το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως Καλαμάτας, στο Ο.Τ. 276 και έχει πρόσωπο στις οδούς Λακωνικής, Βασιλ. Γεωργίου και σε πεζόδρομο - δημοτική οδό που συνδέει τις παραπάνω οδούς.

Γ.Σ.