Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 09:13

Αγώνας για να ξεκολλήσει η ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Αγώνας για να ξεκολλήσει η ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

 

Στο 68% έχει φτάσει -περίπου- η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης της 23ης Μαρτίου, όπως ενημέρωσε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της αποδοχής της τροποποίησης της Πράξης «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μαρτίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ο ίδιος, ανέφερε πως έχουν εξοφληθεί τιμολόγια 250 χιλιάδων ευρώ, παραμένοντας η εκκρεμότητα των 450 χιλιάδων ευρώ από το κράτος, όπως είχε διευκρινιστεί και στο πρόσφατο Δ.Σ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας επανέλαβε την άποψη του πως το έργο δεν θα χαθεί, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συνεχιστεί, και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου ενημέρωσε πως στις 20 Αυγούστου του 2024 ο Δήμος Καλαμάτας προέβη σε τροποποίηση του τεχνικού δελτίου της πράξης. «Αντικείμενο της τροποποίησης της πράξης αποτέλεσε η αύξηση του προϋπολογισμού αυτής κατά 65.695,22 ευρώ με ΦΠΑ, με αποτέλεσμα την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου, ο οποίος είναι αυξητικός λόγω αναθεωρήσεων τιμών εργασιών» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως στις 10 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τροποποίησε την πράξη. Ετσι, σύμφωνα με την εισήγηση η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη της πράξης διαμορφώθηκε σε 1.184.466,84 ευρώ. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης υπογράμμισε πως στόχος παραμένει να τελειώσει αυτό το νεφελώδες τοπίο που αφορά τη χρηματοροή, λέγοντας πως είναι σημαντικό πως κινείται με αυτό τον τρόπο ο προϋπολογισμός. 

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Χανδρινός παρατήρησε πως το εργοτάξιο που έχει προκύψει λόγω του παγώματος του έργου είναι επικίνδυνο για τους περαστικούς, προτείνοντας να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ο ίδιος, σχολίασε πως υπάρχουν κάποιες βέργες που είναι καρφωμένες στο οδόστρωμα, τη στιγμή που θα μπορούσαν να μπουν στο παρτέρι ώστε να διευκολυνθεί με κάποιο τρόπο το κυκλοφοριακό. Ο Βασίλης Κουτραφούρης, πρόσθεσε πως έχει εντοπίσει κάποια σημεία που χρήζουν βελτίωσης, τα οποία και έχει επισημάνει σε σχετικό έγγραφο.

Τ.Αν.