Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 19:37

Δήμος Καλαμάτας: Συνεχίζεται η παροχή συγκοινωνίας σε απομακρυσμένες κοινότητες

Δήμος Καλαμάτας: Συνεχίζεται η παροχή συγκοινωνίας σε απομακρυσμένες κοινότητες

Την παροχή συγκοινωνιακού έργου σε ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες θα συνεχίσει ο Δήμος Καλαμάτας, με σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Χθες η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε: Την τεχνική μελέτη, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, που
αφορά την παροχή συγκοινωνιακού έργου για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Αρφαρών, Αγρίλου, Βελανιδιάς, Σταματινού, Βρομόβρυσης, Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά, προς και από την έδρα του Δήμου Καλαμάτας. Την ανάθεση της σύμβασης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω αποκλειστικότητας του συγκεκριμένου οικονομικού φορέα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας και ο Παναγιώτης Ζάννης από το Τμήμα Κυκλοφορίας του δήμου ενημέρωσαν ότι υλοποιείται εδώ και χρόνια αυτή η μελέτη για τη παροχή συγκοινωνιακού έργου σε ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες, για να αρθεί η απομόνωσή τους και πως στη νέα σύμβαση αφαιρέθηκε η Βέργα κι εντάσσεται ένα επιπλέον δρομολόγιο στις κοινότητες του Ταϋγέτου (Πηγές, Αλαγονία, Νέδουσα).
Για τη Βέργα ο κ. Δρούγας είπε ότι θα υπάρξουν δρομολόγια με το Αστικό ΚΤΕΛ και αυτό θα έρθει για συζήτηση κι έγκριση σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.
Ακόμα, διευκρινίστηκε ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης του μεταφορικού έργου, όπως προβλέπεται στο Ν. 4974/2022 (ΦΕΚ 185 Α/29-9-2022), το συγκοινωνιακό έργο θα παρέχεται από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Η σύμβαση θα προβλέπει 2 δρομολόγια την εβδομάδα στις διαδρομές Καλαμάτα - Αρφαρά - Αγριλος - Βελανιδιά - Σταματινού    Βρομόβρυση και Καλαμάτα - Καρβέλι - Λαδά, 4 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Πηγές - Αλαγονία - Νέδουσα και 6 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Ελαιοχώρι, όλα με επιστροφή.
Γ.Σ.