Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:29

Παρέμβαση Φαββατά για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Παρέμβαση Φαββατά για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

 

“Το Ανοιχτό Θέατρο ανήκει πρώτα απ’ όλα στους δηµότες της πόλης µας και οφείλει η δηµοτική αρχή να τους αντιµετωπίζει τουλάχιστον µε µεγαλύτερο σεβασµό”:

Αυτό επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή για την ταλαιπωρία των δημοτών να προμηθευτούν εισιτήριο ελεύθερης εισόδου στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, για τα επίσηµα εγκαίνια του Ανοιχτού Θεάτρου.

Αναλυτικά, ο Δ. Φαββατάς ανέφερε: “Μόνο θλίψη και οργή για τη δηµοτική αρχή µπορεί να προκαλέσει η σηµερινή εικόνα των εκατοντάδων πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το Μέγαρο Χορού, προκειµένου να προµηθευτούν το µαγικό χαρτάκι της ελεύθερης εισόδου στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου την Παρασκευή, 27.09.2024, για τα επίσηµα εγκαίνια του Ανοιχτού Θεάτρου. Εκατοντάδες πολίτες περίµεναν για ώρες στην ουρά, για να τους πληροφορήσουν οι αρµόδιοι του δήµου ότι τα υπάρχοντα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και ότι θα διατεθούν άλλα 200 την ηµέρα της συναυλίας, λίγο πριν την έναρξη υποβάλλοντας έτσι τους πολίτες σε άλλη µια ταλαιπωρία.

Αλήθεια, οι επιτελείς του Δηµαρχείου και οι αρµόδιοι αντιδήµαρχοι δεν έχουν πληροφορηθεί τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας σε τέτοιες περιπτώσεις;

Πόσο δύσκολο ήταν να ανέβει µια σχετική πλατφόρµα στην ιστοσελίδα του Δήµου Καλαµάτας, ώστε οι πολίτες µε άνεση και κυρίως µε διαφάνεια να µπορούσαν ηλεκτρονικά να προµηθευτούν τα εισιτήριά τους;

Το Ανοιχτό Θέατρο, όπως και όλες οι πολιτιστικές υποδοµές της πόλης, είναι πνευµατική περιουσία των δηµοτών, χρηµατοδοτήθηκαν από τις εισφορές τους και είναι ανεπίτρεπτο να τις αντιµετωπίζει η Δηµοτική Αρχή ως φέουδο. Το Ανοιχτό Θέατρο ανήκει πρώτα απ’ όλα στους δηµότες της πόλης µας και οφείλει η δηµοτική αρχή να τους αντιµετωπίζει τουλάχιστον µε µεγαλύτερο σεβασµό”.