Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 09:07

Ουρές στο κέντρο λόγω των έργων στην Ψαρών

Ουρές στο κέντρο λόγω των έργων στην Ψαρών

 

Κλειστή ήταν χθες και αυτό θα παραμείνει για 3 ακόμα τουλάχιστον ημέρες, η οδός Ψαρών από την Δημοσθένους έως τη Σόλωνος (στο ενδιάμεσο υπήρχε η δυνατότητα της κάθετης κυκλοφορίας στη Δημοσθένους), λόγω των εργασιών της ανάπλασης στο σημείο της Σόλωνος (μεταξύ Δικαστηρίων και Διοικητηρίου), ώστε να ενωθούν τα δύο σημεία του έργου της ανάπλασης της Ψαρών.

Η κυκλοφορία της Σόλωνος που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εισόδους της Καλαμάτας των οχημάτων που έρχονται από τη Νέα Είσοδο, είχε μετακινηθεί στην Ξενοφώντος, μέσω της Θεμιστοκλέους. Γι’ αυτό και ήταν αρκετές στιγμές της χθεσινής μέρας, που στην Ξενοφώντος η ουρά της κίνησης προς την Αριστομένους ξεκινούσε από τη Θεμιστοκλέους, ενώ κορυφωνόταν στο σημείο της διασταύρωσης με την Υδρας.

Λόγω της αυξημένης κίνησης στην Ξενοφώντος, ήταν πιο μεγάλες και πιο συχνές οι ουρές στην Αριστομένους, αμέσως μετά την κεντρική πλατεία, από τη Βασιλ. Γεωργίου και τη Φραντζή έως τη Βασιλ. Ολγας και την Ξενοφώντος.

Με τη σύνδεση των δύο τμημάτων της ανάπλασης της Ψαρών πάνω και κάτω από τη Σόλωνος, θα δοθεί η κυκλοφορία στο τμήμα της ανάπλασης έως την Αριστείδου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της κίνησης προς τη Νέδοντος και να κλείσει το επόμενο τμήμα της Ψαρών έως τη Μακεδονίας (εκεί που βρίσκεται το 24ο Δημοτικό), ώστε να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της οδού έως τη Μακεδονίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ανάπλαση της Ψαρών αποτελεί μέρος ευρύτερων αναπλάσεων δρόμων γύρω από το κέντρο της πόλης, με τίτλο “Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας”, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 6.877.080 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Η επόμενη παρέμβαση ανάπλασης έχει προγραμματιστεί στη οδό Αριστοδήμου μεταξύ Καίσαρη και Βασιλ. Κωνσταντίνου.

Γ.Σ.