Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 08:24

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Εργασίες θεμελίωσης για το κλειστό προπονητήριο

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Εργασίες θεμελίωσης για το κλειστό προπονητήριο

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες θεμελίωσης για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, στη ΒΔ πλευρά του. Για την πορεία του έργου επιτόπια ενημέρωση έλαβε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Κουτραφούρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, οι μέχρι σήμερα εργασίες αφορούν τη διευθέτηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μπετόν καθαριότητας στη βάση της θεμελίωσης, θεμελιακή γείωση, τοποθέτηση αγκυρίων, σκυροδέτηση του μεγαλύτερου τμήματος της θεμελίωσης, επάλειψη πεδιλοδοκών με ασφαλτικό γαλάκτωμα, επίχωση με προϊόντα εκσκαφής, επίχωση στα “μάτια” με θραυστό υλικό (αμμοχάλικο) και συμπίεση επιχώσεων με μικρό οδοστρωτήρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε σταματήσει για μήνες.

Για την αιτία της διακοπής ο κ. Κουτραφούρης είχε πει στην “Ε”: “Κατά την εκτέλεση του έργου προέκυψαν κάποια θέματα σε σχέση με ορισμένες ποσότητες κι εργασίες της εγκεκριμένης μελέτης. Η δημοτική αρχή, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμο και οι επιβλέποντες του έργου είναι σε συνεννόηση με τον ανάδοχο, προκειμένου να επιλυθούν τα όποια θέματα, ώστε να εκτελεστεί το έργο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει επέκταση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης”.

Το κλειστό προπονητήριο, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 19,45%, έχει προθεσμία εκτέλεσης 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της με τον ανάδοχο (9 Οκτωβρίου 2023) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” με 600.000 ευρώ και από δημοτικούς πόρους με 700.000 ευρώ.

Γ.Σ.