Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 11:11

Αναστάτωση από τη διακοπή νερού στην Αυλώνα Τριφυλίας

Αναστάτωση από τη διακοπή νερού στην Αυλώνα Τριφυλίας

 

Χωρίς νερό έμεινε η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο αντλιοστάσιο του χωριού, επειδή δεν είχε πληρωθεί από τη ΔΕΥΑΤ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού. Χθες το πρωί μετά την επανασύνδεση του ρεύματος αποκαταστάθηκε και η υδροδότηση του χωριού.

Από κάτοικο του χωριού υπήρξε μηνυτήρια αναφορά χθες το πρωί προς την εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας κατά παντός υπευθύνου. Όπως αναφέρεται σε αυτήν: «Οι κάτοικοι της κοινότητας πληροφορηθήκαμε ότι η υδροδότηση προς την κοινότητα από την τοπική πηγή στη θέση «Μεγάλη Βρύση» διεκόπη, γιατί ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψε την ηλεκτροδότηση του μηχανισμού που μεταφέρει το νερό στη δεξαμενή της τοπικής κοινότητας λόγω οφειλής που παρέμενε άγνωστο για πόσο διάστημα ανεξόφλητη από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Τριφυλίας. Ωστόσο, το έσχατο αυτό συμβάν της διακοπής υδροδότησης λόγω οφειλής στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας υποδηλώνει ότι το ζήτημα της κακοδιαχείρισης έχει βαθύτερες ρίζες από την εγκατάλειψη των υποδομών στη μοίρα τους».

Κ.Μπ.