Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 09:17

Ελπίδες για ολοκλήρωση 23ης Μαρτίου και Κολυμβητηρίου: Ζεστό χρήμα για έργα του Δήμου Καλαμάτας

Ελπίδες για ολοκλήρωση 23ης Μαρτίου και Κολυμβητηρίου: Ζεστό χρήμα για έργα του Δήμου Καλαμάτας

 

Το ποσό των 469.450 ευρώ που αποτελεί το δεύτερο 50% από τη συνολική επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Καλαμάτας, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, αποδέχθηκε χθες η Δημοτική Επιτροπή.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι ανοιχτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θα πάρει παράταση για ένα ακόμα χρόνο και παρατήρησε πως με αυτή την επιχορήγηση ο δήμος θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει. Ενημέρωσε ότι χρήματα θα διατεθούν στα έργα του Κλειστού Προπονητηρίου, του ΔΗΠΕΘΕΚ και του Κολυμβητηρίου, στα οποία έχει οικονομική συμμετοχή και ο δήμος και πληροφόρησε ότι το πρώτο 50% απορροφήθηκε στο έργο του Ανοιχτού Θεάτρου.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η συνολική χρηματοδότηση του υπουργείου 938.900 ευρώ είχε εγκριθεί από τον Απρίλιο του 2019 και τότε αντιμετωπιζόταν ως χρηματοδότηση και όχι ως επιχορήγηση.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ και ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με αφορμή την αποδοχή της τροποποίησης από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ της πράξης της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με την αξιοποίηση ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας, ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι στόχος είναι στο τέλος του χρόνου να παραδώσουν το Κολυμβητήριο.

Συνεχίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη, επιβεβαίωσε ότι ο δήμος πήρε προκαταβολή 900.000 ευρώ ως ΚΑΠ, από την κυβέρνηση, για να πληρωθούν έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Διευκρίνισε πως θα πληρωθούν 3 τιμολόγια για το έργο αναδιάταξης της πλατείας 23ης Μαρτίου και κάλεσε τον ανάδοχο να φτιάξει και πάλι συνεργεία, για να συνεχιστεί το έργο και να διορθωθούν λάθη. Είπε ότι χρήματα (και από αυτά) θα δοθούν για το Κολυμβητήριο, επανέλαβε πως “το έργο θα υλοποιηθεί στον χρόνο που έχουμε πει, θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου” και πληροφόρησε ότι όταν έρθουν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, μέσα στον Οκτώβριο, θα εξοφλήσουν τις εργασίες.

Οσον αφορά τις διορθώσεις στο πολύπαθο έργο της πλατείας 23ης Μαρτίου, απάντησε στον κ. Τζαμουράνη πως θα τις συζητήσουν με τις Υπηρεσίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η μείζων μειοψηφία, όπως ζήτησε ο επικεφαλής της.

Γ.Σ.