Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 17:45

Προσλήψεις στον Δήμο Καλαμάτας: Εγκρίθηκαν 5 από τις 29 θέσεις που ζητήθηκαν

Προσλήψεις στον Δήμο Καλαμάτας: Εγκρίθηκαν 5 από τις 29 θέσεις που ζητήθηκαν

Την έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας για το 2024 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών ενέκρινε χθες η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα άτομο ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (ειδικότερα χειριστή καταστροφέα βλάστησης), ένα ΔΕ Προσωπικού Εστίασης/ΔΕ Μαγείρων και ένα ΥΕ Φυλάκων/ΥΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων. Παράλληλα, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας έως έντεκα μηνών εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός ατόμου ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και ενός ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων / ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Στην ίδια συνεδρίαση, ψηφίστηκε η έγκριση πρόσληψης του παρακάτω προσωπικού, με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, διάρκειας ενός έτους, για την αντιμετώπιση των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας για το 2024, ως εξής: ενός ΠΕ Ιατρού ειδικότητας: Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής, για το Δημοτικό Ιατρείο και ενός ΠΕ Φαρμακοποιού, για το Δημοτικό Φαρμακείο. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κάλυψη της δαπάνης από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΣΙΕΝΝΕΑ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε πως ο Δήμος διεκδίκησε στην πρώτη περίπτωση εικοσιεννέα θέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο εγκρίθηκαν μόλις πέντε. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης στάθηκε στον αριθμό που ενέκρινε τελικά το αρμόδιο υπουργείο, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Παράλληλα σχολίασε τις ειδικότητες που ο Δήμος δεν επέλεξε να δηλώσει και θεωρεί ο ίδιος πως είναι χρήσιμες, ψηφίζοντας λευκό για το θέμα.
Τ.Αν.