Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 07:29

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις: 34 συνδυασμοί στους 6 δήμους του νομού

Γράφτηκε από την

Τουλάχιστον 34 υποψήφιοι δήμαρχοι θα αναμετρηθούν στους 6 μεσσηνιακούς δήμους στις εκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα έχουν ανακοινώσει ή θα ανακοινώσουν ότι θα είναι επικεφαλής συνδυασμού 8 υποψήφιοι στην Οιχαλία, 5 στην Καλαμάτα, 5 στη Μεσσήνη, 6 στην Τριφυλία, 4 στη Δυτική Μάνη και 6 στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στην πορεία πιθανόν να προστεθούν κι άλλοι, ενώ κάποιοι ίσως αποσυρθούν από την κούρσα, είτε γιατί δεν θα μπορούν να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο είτε γιατί θα συμφωνήσουν να πάνε σε άλλο συνδυασμό με αντάλλαγμα μια θέση αντιδημάρχου. Το σίγουρο -και με δεδομένη την κατάρρευση των παραδοσιακών κομματικών γραμμών- είναι ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα ήταν πολύ περισσότεροι εάν δεν ήταν δύσκολη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Ομως πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν βρίσκουν υποψήφιους τοπικούς σύμβουλους σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα κι έτσι δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκλογικό νόμο, είναι πιο εύκολη η συγκρότηση περιφερειακού ψηφοδελτίου παρά δημοτικού.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι ανά μεσσηνιακό δήμο: 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο γιατρός Μανώλης Μάκαρης θα είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Οικολόγων. 

Το ΚΚΕ στην Καλαμάτα κατεβάζει τελικά υποψήφιο το Δημήτρη Οικονομάκο. Ο προερχόμενος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Αντωνόπουλος έχει επίσης δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Τέλος, επικεφαλής εθνικιστικού συνδυασμού θα είναι ο Γιώργος Δημητρούλιας. 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος, με αντίπαλο από το ίδιο στρατόπεδο της ΝΔ τον βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη

Ο πρώην δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος θα είναι υποψήφιος με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης θα είναι επικεφαλής συνδυασμού της Κεντροαριστεράς, ενώ το ΚΚΕ στο Δήμο Μεσσήνης στηρίζει τον Κώστα Αποστολόπουλο. 

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Κατσίβελας θα είναι επικεφαλής συνδυασμού που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τριφυλία θα στηρίξει τον υποψήφιο Γιώργο Θεοδωρακόπουλο. 

Επικεφαλής συνδυασμού θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σωτήρης Μπακούρος, φιλοδοξώντας να εκφράσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Το ΚΚΕ στο Δήμο Τριφυλίας στηρίζει τον υποψήφιο Σαράντο Κουκούμη. 

Την υποψηφιότητά του έχει επίσης ανακοινώσει ο πρώην αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Τέλος, υποψήφιος θα είναι σύμφωνα με δήλωσή του και ο αρχιτέκτονας Γιώργος Διαμάντης.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας καιο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Καραμπάτσου. 

Υποψήφια του ΚΚΕ θα είναι η Σοφία Αποστολοπούλου, ενώ πρόσφατα δήλωσε και ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Επικεφαλής συνδυασμού θα είναι ακόμη ο Ηλίας Κανάκης και ο φαρμακοποιός Γιώργος Καρμοίρης.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουφαλάκου.

Ως υποψήφιοι φέρονται ακόμη οι πρώην δήμαρχοι Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος και Λεύκτρου Γιάννης Μαραμπέας.

 

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμηςθα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως επίσης η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ελένη Αλειφέρη

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα δημάρχου. Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, όπως και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας Ηλίας Σακελλαριάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δημητρακόπουλος και ο επιχειρηματίας Στάθης Τσουκάλης.

Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Ρεϊτζόπουλου.