Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 13:56

Ζητούν μετονομασία του Δήμου Οιχαλίας σε "Θ. Κολοκοτρώνη" οι Πελοποννήσιοι της Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από την

Πρόταση να μετονομασθεί ο Δήμος Οιχαλίας σε Δήμος Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έχει ήδη κατατεθεί εγγράφως από το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή αυτή μάλιστα, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τάσος Καλαμπόκης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Φωτόπουλος και η οποία έχει αποδέκτη τον δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, ζητείται άμεσα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής και να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, 

Σε συνέχεια της υπ' αριθμόν 1022 επιστολής μας της 31ης Ιανουαρίου 2011 που σας υπέβαλε αυθημερόν στην έδρα σας, αντιπροσωπεία του συλλόγου μας υπό τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Καλαμπόκη (εκ Μάλθης) συμμετεχόντων των Λυμπέρη Σταθουλόπουλου (εκ Διαβολιτσίου) και Δήμου Δέδε (εκ Βασιλικού), παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα, εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ήτοι:

- Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την μετονομασία του Δήμου Οιχαλίας σε "Θεόδωρου Κολοκοτρώνη", όπως προβλέπεται από το νόμο "Καλλικράτη" για την αλλαγή ονόματος με απλή πλειοψηφία του Σώματος.

- Ως γνωστόν, ο σύλλογός μας, με πρωτοβουλία του προέδρου μας κ. Αναστασίου Καλαμπόκη, έλαβε ομόφωνη απόφαση και στις 2 Σεπτεμβρίου 2006, παρουσία της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πραγματοποίησε το αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας -τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθιερώνοντας τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση της Πελοποννήσου, κάθε 1ο Σάββατο του Αυγούστου εκάστου έτους. Επίσης, με δαπάνες του συλλόγου μας και δωρεές διακεκριμένων Πελοποννησίων ανέγειρε στο Ραμοβούνι, εντός των ορίων του δήμου σας, εμβληματικό ανδριάντα του "Γέρου του Μοριά" -έργο αξίας 190.000 ευρώ- ενώ έχει λάβει ανάλογη απόφαση για τη δημιουργία μουσείου Κολοκοτρώνη.

- Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι ουδέποτε απαντήσατε στην προγενεστέρα επιστολή μας, προφανώς από αβλεψία λόγω του φόρτου εργασίας σας, επανερχόμαστε με την παρούσα εφιστώντας την προσοχή σας στην άμεση προώθηση του αιτήματός μας, δεδομένου ότι ένας δήμος που αποτελεί γενέτειρα του μεγαλύτερου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως, δεν μπορεί παρά να φέρει το όνομά του, όπως συμβαίνει με τουλάχιστον 15 άλλους δήμους ανά τη χώρα που φέρουν όνομα τοπικών ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας.

 

- Προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως σχετικά με την προώθηση του αιτήματός μας, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εντός χρονικού διαστήματος πέντε ημερών, τις προθέσεις σας. Αλλως το Δ.Σ. του συλλόγου μας δύναται να θεωρήσει πλέον ότι παραβλέπετε σκοπίμως τη μέχρι τούδε προσφορά μας στον τόπο και είσθε αρνητικοί στην πρότασή μας -τόσο ο ίδιος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση θα συνεδριάσουμε εκτάκτως για τη λήψη νέων αποφάσεων, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου και την απόδοση τιμής εις τον αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επαναστάσεως Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».