Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέα Καραγιάννη, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο, καθώς ο κεντρικός αγωγός βρίσκεται σε βάθος περίπου πέντε μέτρων, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις εργασίες αποκατάστασης.
Για την προσωρινή διαχείριση της κατάστασης, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην κατασκευή παράκαμψης (bypass), ώστε τα λύματα να διοχετεύονται μέσω εναλλακτικής διαδρομής και να καταστεί δυνατή η ασφαλής επισκευή του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη για την κυκλοφορία, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν τους οδηγούς να ακολουθούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αποφεύγουν τη διέλευση από το σημείο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η ΔΕΥΑΚ εκτιμά ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, λόγω της έκτασης του προβλήματος και του μεγάλου βάθους στο οποίο βρίσκεται το δίκτυο.
