Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 23:59

Δήμος Τριφυλίας: Στο πλευρό των δικηγόρων ο Κ. Κόλλιας

Γράφτηκε από την

Αλληλέγγυος στη διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας -τα μέλη του οποίου απέχουν από τα καθήκοντά τους με αίτημα τη μη μετάθεση μιας ειρηνοδίκη- τάσσεται ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τονίζει:

«Στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, υπάγονται 6 Ειρηνοδικεία, τα οποία εκδικάζουν υποθέσεις ευρύτατης γεωγραφικής περιοχής, πληθυσμού άνω των 35.000 κατοίκων, με έντονα αγροτικά και τουριστικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορούμαστε την αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με αίτημα τη μη μετάθεση της ειρηνοδίκου Πλαταμώδους, τασσόμαστε αλληλέγγυοι με την διαμαρτυρία τους, δεδομένου ότι καθίσταται απολύτως αδύνατη η λειτουργία 6 απομακρυσμένων μεταξύ τους Ειρηνοδικείων με έναν μόνο ειρηνοδίκη.

Αλλωστε κατά πληροφορίες εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης ειρηνοδικών στα Ειρηνοδικεία τοπικής αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η μετάθεση της ανωτέρω ειρηνοδίκου θα πλήξει άμεσα την ταχύτητα και την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης στους πολίτες μας».


NEWSLETTER