Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 18:12

Καταγγελία Οικονομάκου για πάρκα - παιδικές χαρές

Καταγγελία Οικονομάκου για πάρκα - παιδικές χαρές

"Ο δήμος δεν διαθέτει συνεργείο που να επιδιορθώνει - αναβαθμίζει τους ελεύθερους χώρους, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές". Αυτό σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Οικονομάκος (από την 1η Σεπτεμβρίου) και ο Νίκος Διασάκος (που ολοκληρώνει τη θητεία του στις 31 Αυγούστου), με αφορμή τον τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στην πλατεία Ελευθερίας από δέντρο που την καταπλάκωσε.

Επικρίνοντας τη δημοτική αρχή και τις κυβερνητικές πολιτικές, επισημαίνουν ότι «ο δήμος, που "κρατήσαμε όρθιο" όπως πανηγύριζε ο κ. Νίκας, δεν μπορεί ούτε να επιδιορθώσει με δικά του μέσα και εργαζόμενους τις παιδικές χαρές και τα πάρκα, εξαιτίας των απολύσεων και της μείωσης των εργαζομένων. Ετσι κάνουν πάρτι οι εργολάβοι συντήρησης, που κοστίζουν τεράστια ποσά και δίνουν στους εργάτες τους ψίχουλα».

Οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απαιτούν από τη δημοτική αρχή: «Να ενημερώσει σε τι κατάσταση είναι τα πάρκα και οι παιδικές χαρές (ασφάλεια, ποιότητα, όργανα, περιβάλλον κ.λπ.). Να ελέγχονται, να πιστοποιούνται και να επιδιορθώνονται από το δήμο όλα τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, χωρίς να ανακατεύονται τρωκτικά και παράσιτα. Να απαιτήσει και να προσλάβει άμεσα όσους εργαζόμενους είναι απαραίτητοι για τις παιδικές χαρές».