Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 21:45

Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας: Να μην καταργηθούν υπηρεσίες στην περιοχή

Γράφτηκε από την

Να μην καταργηθεί καμία υπηρεσία στην περιοχή τους, αλλά να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν, καθώς και να λειτουργήσουν νέες, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Παράλληλα καλεί σε παγγορτυνιακή εγρήγορση και κινητοποίηση.
Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας με αφορμή προτάσεις για δήθεν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δια συγχωνεύσεων, αλλά και εισηγήσεις και φήμες για κατάργηση υπηρεσιών που λειτουργούν στον δήμο μας, θέλει να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση τα παρακάτω:
Στόχος μας άμεσα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση της Γορτυνίας. Την ώρα που εκ μηδενός προσπαθούμε να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο δήμο αρωγό στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Την ώρα που προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις όποιες υποτυπώδεις υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό υπηρεσιών. Αυτή την ώρα η Πολιτεία επιλέγει με τις παρεμβάσεις της να βοηθήσει την ερήμωση του τόπου μας. Ουσιαστικά πριν ακόμα δώσει την δυνατότητα να λειτουργήσει ένας θεσμός που η ίδια ψήφισε και προπαγάνδισε ως κατ’ εξοχήν μοχλό ανάπτυξης, τον πυροβολεί αφαιρώντας του ή συρρικνώνοντας υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην προσπάθειά του για ανασυγκρότηση και ανασύνταξη της περιοχής.
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η κατάργηση ή η συγχώνευση υπηρεσιών όπως το ΙΚΑ, η Εφορία, τα ΕΛΤΑ, τα σχολεία, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αστυνομία, τράπεζες κ.λπ. Σε μια δύσβατη ορεινή και προβληματική περιοχή, που πρώτα αρνήθηκαν να της αναγνωρίσουν αυτή της την ταυτότητα εξαιρώντας την από τις ορεινές περιοχές, σήμερα με τις επιλογές τους προσπαθούν να υπογράψουν και την ληξιαρχική πράξη θανάτου της.
Το Δ.Σ. του Δήμου Γορτυνίας στην πρώτη του συνεδρίαση  ομόφωνα αποφασίζει πως δεν θα ανεχθεί να καταργηθεί καμία υπηρεσία. Απεναντίας θα επιδιώξει να αναβαθμιστούν και εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες αλλά και να λειτουργήσει και νέες. Στην προσπάθειά του αυτή καλεί τους απανταχού Γορτύνιους, συλλόγους, ενώσεις, σωματεία, επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων, πολιτικούς, φίλους της Γορτυνίας, σε εγρήγορση. Τους καλούμε να δηλώσουν συμμετοχή στην επιτροπή  διαβούλευσης του δήμου και στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν στα πλαίσια της λειτουργίας του Δ.Σ.
Δεν περισσεύει κανένας, έχουμε ανάγκη από την βοήθεια όλων. Δημόσια σήμερα χτυπάμε την πόρτα κάθε Γορτύνιου, κάθε φίλου. Ζητάμε την γνώση σας, την πείρα σας, την επιρροή σας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος είναι στη διάθεση όλων για να ακούσουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, να δεχτούμε τη βοήθεια που πιθανόν μπορείτε να προσφέρετε.
Σας καλούμε σε παγγορτυνιακή εγρήγορση και κινητοποίηση. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας και των απανταχού Γορτυνίων. Ο τόπος μας μπορεί να μας δώσει πολλά αν εμείς τον φροντίσουμε με αγάπη και οξυδέρκεια".


NEWSLETTER