Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 08:30

Νέος αγωγός ύδρευσης μήκους 15.500 μέτρων

Γράφτηκε από τον
Νέος αγωγός ύδρευσης μήκους 15.500 μέτρων

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το νέο αγωγό μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή Πηδήματος έως την Καλαμάτα. 

«Το Περιφερειακό επεσήμανε ότι πέρα από τη μεταφορά του νερού σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, με το έργο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η μεταφορά ικανοποιητικής ποσότητας νερού και στη Μάνη», παρατήρησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γ. Αργυράκης.

Ειδικότερα, το έργο του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης αφορά: Την τοποθέτηση νέου αγωγού μεταφοράς από τη δεξαμενή Πηδήματος έως την Καλαμάτα μήκους 15.500 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης των δεξαμενών της Μεσσήνης μήκους 6.922 μέτρων, νέο αγωγό σύνδεσης του κλάδου τροφοδότησης της δεξαμενής στην Ανθεια μήκους 126 μέτρων, των δεξαμενών στη Θουρία και Μικρομάνη μήκους 441 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης της δεξαμενής στη Σπερχογεία μήκους 1.074 μέτρων, στον Αντικάλαμο μήκους 1.045 μέτρων, στο Καλάμι μήκους 1.504 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης του κλάδου τροφοδότησης της δεξαμενής του Ασπροχώματος μήκους 2.570 μέτρων, ενώ διατηρούνται σε ισχύ αγωγοί του εξωτερικού δικτύου συνολικού μήκους 5.156 μέτρων.

Στις επισημάνσεις - παρατηρήσεις επί της μελέτης του έργου το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανέφερε ότι πρέπει: «1) Να συμπληρωθεί η τεχνική μελέτη με στοιχεία που αφορούν το σύνολο των υδροληψιών που συνεισφέρουν στο συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης (πηγές, υδρομαστεύσεις, γεωτρήσεις). 2) Να αποτυπωθεί και να υπολογιστεί το σύνολο των απολήψιμων ποσοτήτων νερού για τις ανάγκες των οικισμών - πόλεων που εξυπηρετεί το δίκτυο με πρόβλεψη αύξηση πληθυσμού δεκαετίας. 3) Να περιγραφούν τα τεχνικά έργα για τη διέλευση των αγωγών ύδρευσης από τους ποταμούς Αρι και Πάμισο καθώς και από τα σημεία διασταύρωσης με τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης».

Γ.Σ.


NEWSLETTER