Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:38

Δήμος Μεσσήνης: Οικονομία στα τηλέφωνα μέσω ψηφιακού δικτύου

Γράφτηκε από την

Καταργεί τις συμβατικές τηλεφωνικές γραμμές ο Δήμος Μεσσήνης σε όλες τις υπηρεσίες του, οι οποίες πλέον θα επικοινωνούν μεταξύ τους -όπως και με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα- αποκλειστικά μέσω του ψηφιακού δικτύου «Σύζευξις», το οποίο συνδέει πανελλαδικά το σύνολο του δημόσιου τομέα και τους αυτοδιοικητικούς φορείς.
Οπως εξήγησε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, στόχος της κίνησης αυτής είναι η επίτευξη οικονομίας στις δαπάνες του δήμου όσον αφορά τα τηλεφωνικά τέλη - σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει μέχρι και 50%.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ουσιαστικά αξιοποιείται η δυνατότητα που δίνει το δίκτυο «Σύζευξις», να πραγματοποιούνται ατελώς κλήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Λειτουργεί δηλαδή όπως τα εσωτερικά τηλέφωνα μεταξύ των γραφείων μιας επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο λειτουργεί πανελλαδικά εδώ και 5 χρόνια, διασυνδέοντας μεταξύ τους πάνω από 2.500 φορείς - υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.
Ο Στ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογείται η αναβάθμιση των τηλεφωνικών γραμμών σε διάφορα χωριά του διευρυμένου δήμου, όπου υπάρχει η τεχνική δυνατότητα από τον ΟΤΕ, προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Αναφερόμενος, τέλος, στην τ. Κοινότητα Τρικόρφου -όπου δεν υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης ADSL γραμμών- δήλωσε ότι ο δήμος θα προβεί σε ασύρματη σύνδεση του ΚΕΠ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι λειτουργίες του Κέντρου, αλλά και οι κάτοικοι.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER