Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 17:39

Τριφυλία: Τσίγγανος κατά Κόλλια για αναφορά σε υπάλληλο

Τριφυλία: Τσίγγανος κατά Κόλλια για αναφορά σε υπάλληλο

Εξηγήσεις από τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ζήτησε ο αντιδήμαρχός του Τάκης Τσίγγανος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος εργαζόμενου στο δήμο, μετά από αναφορά που έχει κάνει ο ίδιος εδώ και 10 μέρες.

Μια κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο Σώμα, ενώ γεννά ερωτήματα για το αν λειτουργεί τελικά ο δήμος και πώς είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο όταν δεν μπορούν να συνεργαστούν δήμαρχος και αντιδήμαρχος.

Αρχικά ο κ. Τσίγγανος αναφερόμενος σε θέμα που συζητείτο για τον καθαρισμό ενός χάνδακα, τόνισε πως για το συγκεκριμένο έχει δώσει 4 φορές εντολή στον επιστάτη και δεν έχει επιληφθεί του θέματος. Και απευθυνόμενος προς το δήμαρχο σημείωσε: «Εδώ και 10 μέρες έχω καταθέσει αναφορά για συγκεκριμένο υπάλληλο και δεν έχει κινηθεί καμία ενέργεια από εσάς κύριε δήμαρχε». Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε πως για το θέμα έχει επιληφθεί ο ίδιος και έχει ζητήσει εξηγήσεις. Ωστόσο ο κ. Τσίγγανος σημείωσε πως η διαδικασία δεν είναι αυτή, καθώς όταν υπάρχει μια αναφορά ο δήμαρχος οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία ΕΔΕ, ενώ ο κ. Κόλλιας απάντησε εκ νέου πως όταν γίνεται μια αναφορά ζητά γραπτές εξηγήσεις.

Οσον αφορά το θέμα της αναφοράς, αφού ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Μπασδάνη να γίνει γνωστό, αναφέρθηκε πως πρόκειται για το ότι υπάλληλος έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθεί γκρέιντερ του δήμου από μη εργαζόμενο στο δήμο.

 

Κ.Μπ.