Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 16:50

Επίσκεψη Γιαννακούρα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Γράφτηκε από την

Τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας επισκέφθηκε σήμερα  ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Αρκαδία κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Πανουκλιά και είχαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Γιάν. Μαρνέρη και τους αντιδημάρχους.
Στη συνάντηση που έγινε στο Λεωνίδιο προσδιορίστηκαν τα υπό εκτέλεση και υπό κατασκευή έργα στην περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την ευθύνη των οποίων μέχρι 31 Δεκεμβρίου είχε η Νομαρχία Αρκαδίας και από 1ης Ιανουαρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συζητήθηκε ακόμη και η ένταξη στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011 έργων που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Τα έργα αυτά, που είτε βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης είτε αναζητούν χρηματοδότηση, είναι:
Α) Εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης δρόμου Λεωνίδιο – Βασκίνα – Πραστός και των δρόμων που συμβάλλουν / Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ (Πόροι Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας).
Β) Συντήρηση ασφαλτοτάπητα επαρχιακών δρόμων Κιβέρι - Ξηροπήγαδο - ΄Αστρος - Λεωνίδιο - Κοσμάς - όρια Νομού & Πούληθρα – Πελετά / Προϋπολογισμός 600.000 ευρώ (ΚΑΠ 2010).
Γ) Συντήρηση κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου Λεωνίδιο – Πλάκα – Πούληθρα / Προϋπολογισμός 300.000 ευρώ (ΚΑΠ 2010).
Δ) Ασφαλτόστρωση και βελτίωση τμημάτων των επαρχιακών δρόμων που οδηγούν στις Τοπικές Κοινότητες Πλατανακίου και Βλησιδιάς / Προϋπολογισμός 400.000 ευρώ (ΚΑΠ 2010).
Ε) Ανακατασκευή κατεστραμμένου τοιχείου στον παραποτάμιο δρόμο Λεωνιδίου / (αναζητείται χρηματοδότηση, κλιμάκιο τεχνικών θα κάνει τις προμετρήσεις και θα προσδιορίσει τον προϋπολογισμό του).
ΣΤ) Ανακατασκευή κατεστραμμένων συρματοκιβωτίων Δαφνώνα / (αναζητείται χρηματοδότηση, κλιμάκιο τεχνικών θα κάμει τις προμετρήσεις και θα προσδιορίσει τον προϋπολογισμό του).
Ζ) Τμηματικός αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας επαρχιακής οδού περιοχής Δήμου Νότιας Κυνουρίας / (αναζητείται χρηματοδότηση, κλιμάκιο τεχνικών θα κάμει τις προμετρήσεις και θα προσδιορίσει και τον προϋπολογισμό του).
Η) Μπάρες και διαγράμμιση επαρχιακής οδού περιοχής Δήμου Νότιας Κυνουρίας / (αναζητείται χρηματοδότηση, κλιμάκιο τεχνικών θα προσδιορίσει και τον προϋπολογισμό του).
Προσδιορίστηκε επίσης ότι η Μελέτη Οριοθέτησης του Δαφνώνα, με προϋπολογισμό εκκίνησης 300.000 ευρώ (ΚΑΠ 2010) θα εκπονηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η μελέτη αυτή βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης των τευχών της.


NEWSLETTER