Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 20:40

Σε κακό χάλι οι αγροτικοί δρόμοι στο Δήμο Μεσσήνης

Σε κακό χάλι οι αγροτικοί δρόμοι στο Δήμο Μεσσήνης

Την αδυναμία να φτιάξει ο Δήμος Μεσσήνης τους αγροτικούς δρόμους μέσα στο χειμώνα επεσήμανε στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλιάτσος. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση με τους κατά τόπους προέδρους γίνονται παρεμβάσεις σε σημεία όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι για το λιομάζωμα, ενώ είπε ακόμα πως προγράμματα αγροτικής οδοποιίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή της Ιθώμης και ανάλογες εργασίες προχωρούν σε Μεσσήνη και Πεταλίδι.

Ο αντιδήμαρχος δεν αρνήθηκε ότι οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε κακό χάλι αλλά όπως είπε, υπήρξε καθυστέρηση στην επισκευή τους εξαιτίας και των εκλογών, αλλά και ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος.
Επεσήμανε λοιπόν ότι ανάλογα με την κατάσταση των δρόμων και το πόσο χάλια είναι, όπως το έχουν καταγράψει οι πρόεδροι των χωριών, ο δήμος παρεμβαίνει σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Γαλιάτσος παραδέχτηκε πως «πράγματι, στην αγροτική οδοποιία έχουμε πρόβλημα» λέγοντας ότι οι επισκευές καθυστέρησαν «εξαιτίας και των εκλογών», ενώ «μας έχουν πάει πίσω και οι βροχές». Ηδη έχει ξεκινήσει «ένα πρόγραμμα πολύ ουσιαστικό και αποτελεσματικό: έχουμε τελειώσει τη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης, δουλεύουμε τη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου και Μεσσήνης και ήδη έχει ξεκινήσει και η Δημοτική Ενότητα Βουφράδας, όμως οι βροχές μας καθυστερούν». Επίσης, "τρέχουν" και δύο εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας σε συνδυασμό με όλα τα μηχανήματα του δήμου, ώστε «να μπορέσουμε τουλάχιστον να ικανοποιήσουμε τις πιο αναγκαίες περιπτώσεις για να μην καταρρεύσουν τελείως οι δρόμοι». Ετσι, μηχανήματα του δήμου ανοίγουν χαντάκια για να φεύγουν τα νερά της βροχής ώστε «να προστατέψουμε το ήδη υπάρχον δίκτυο και να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να φτιάξουμε ό,τι πιο άμεσο για να έχει ο αγρότης πρόσβαση στα κτήματά του». Ωστόσο αναγνώρισε πως «η αγροτική οδοποιία μέσα στο χειμώνα δεν γίνεται, αλλά ελπίζουμε ότι ο καιρός θα βοηθήσει έτσι ώστε να φτιάξουμε τους δρόμους και να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες». Καταλήγοντας ο Δημήτρης Γαλιάτσος είπε: «Νομίζω ότι αυτό που θα καταφέρουμε είναι κάποιες άμεσες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία, κάτι άλλο δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε».
Ν.Κ.