Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 13:57

Δεν έπιασαν δουλειά ακόμα οι δημοτικοί αστυνομικοί

Δεν έπιασαν δουλειά ακόμα οι δημοτικοί αστυνομικοί

Σε... συνοδούς αστυνομικών έχουν μετατραπεί οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει ποια ακριβώς θα είναι τα καθήκοντά τους. Μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ. πριν 5 μήνες, το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα διακριτικά στις στολές τους, παρά τις εξαγγελίες των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών για αξιοποίησή τους από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Καλαμάτας η Τροχαία με τη συμβολή της ΔΙΑΣ δεν προλαβαίνει να κόβει κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις, ενώ όσο υπήρχε Δημοτική Αστυνομία ο φόβος για μια ενδεχόμενη κλήση απέτρεπε πολλούς από το να κάνουν πάρκινγκ τους πεζόδρομους ή να κλείνουν πεζοδρόμια και ράμπες αναπήρων. Δεν μπορεί λοιπόν παρά μόνο ως αποτυχημένη να χαρακτηριστεί έως τώρα η μετακίνησή τους στην Αστυνομία, κι ενώ οι ανάγκες σε αστυνομικούς υπαλλήλους είναι μεγάλες η παρουσία τους παραμένει επικουρική. Εξάλλου, απ' όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα καθήκοντά τους -όταν και όποτε εκδοθεί το σχετικό Π.Δ.- οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα ανήκουν στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού και θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Βέβαια, και σήμερα οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί βγαίνουν περιπολία με αστυνομικούς του Α.Τ. στο οποίο έχουν μεταχθεί ή με τροχονόμους, αλλά δεν έχουν αρμοδιότητα να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται. Παραμένουν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, αν και θα ήταν σημαντική η συνδρομή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν 11 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί και από αυτούς κανένας τους δεν πήγε στο Τμήμα Τροχαίας. Συμμετέχουν μόνο σε μικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα ή με βοηθητικό ρόλο στα μέτρα τάξης στα δικαστήρια.

Ν.Κ.