Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 08:32

Μετά τις γιορτές δήμαρχος στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Μετά τις γιορτές δήμαρχος στη Μεσσήνη

Στις αρχές του 2015 είναι το πιο πιθανό να ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (γνωστό ως Εκλογοδικείο), για τις εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης.

Αυτό αναφέρουν νομικοί κύκλοι στην "Ε" οι οποίοι επισημαίνουν ότι μόνο η περίπτωση της Μεσσήνης έχει μείνει για να βγάλει απόφαση το δικαστήριο. Σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο εκδόθηκαν οι αποφάσεις και όπου χρειάστηκε διεξήχθησαν μέχρι και επαναληπτικές εκλογές, αλλά βγήκε και απόφαση προσφυγής που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορούσε εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Εδώ πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το σχέδιο της απόφασης ο εισηγητής το έχει παραδώσει και βρίσκεται στα χέρια της προέδρου από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος δυσκολεύεται να βγάλει απόφαση καθώς θεωρεί πως η περίπτωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Μεσσήνη είναι ιδιαίτερη επειδή είναι οριακή και χρειάζεται να προσεχθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Εν τω μεταξύ τους δικαστές φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει τι συζητείται στα καφενεία της Μεσσήνης, όπου είναι τέτοια η καθυστέρηση που συζητάνε ότι κάτι έχει μαγειρευτεί...
Υπενθυμίζουμε ότι το Εκλογοδικείο συνεδρίασε στις 29 Ιουνίου και συζήτησε την ένσταση του συνδυασμού "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών" του Γιώργου Τσώνη κατά της απόφασης ανακήρυξης του Στάθη Αναστασόπουλου ως δημάρχου Μεσσήνης, με μία ψήφο διαφορά. Επίσης συνεκδικάστηκε και η αντένσταση που είχε κατατεθεί από το συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου και τώρα αναμένεται η δικαστική απόφαση για το ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης.
Ν.Κ.


NEWSLETTER