Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 13:20

Ο Γιαν. Μαρνέρης σε υπουργεία για προβλήματα του Δήμου Ν. Κυνουρίας

Γράφτηκε από την

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, επισκέφθηκε την 02-03-2011, με την καθοριστική βοήθεια του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών και Δημοσίων ΄Εργων κ. Δ, Ρέππα Υπουργούς – Υφυπουργούς – Γενικούς & Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Παράγοντες Υπουργείων, για την προώθηση των παρακάτω θεμάτων που ενδιαφέρουν τον Δήμο.

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ: Α. Οδός Ανατολικής Πελοποννήσου (Κιβέρι - Αστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Πούληθρα – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια): α). Το τμήμα Κιβέρι – Ξηροπήγαδο - Αστρος οδεύει προς δημοπράτηση, με προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ (+). β). Για το τμήμα Τυρός – Λεωνίδιο προκηρύσσεται μελέτη – προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ. γ). Το τμήμα Πούληθρα – Φωκιανός – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια οδεύει προς δημοπράτηση με προϋπολογισμό 20,00 εκ. ευρώ (+). Β.  Η «Αποπεράτωση του δρόμου Τρίπολη - Αστρος» οδεύει προς δημοπράτηση με προϋπολογισμό 18,00 εκ. ευρώ (+).

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Αναζητήθηκε διαδικασία ταξινόμησης και χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το καινούργιο βυτιοφόρο αυτοκίνητο που προμηθεύτηκε η Δημοτική Αρχή Λεωνιδίου (2010).

3. Προωθήθηκε η ένταξη στο ΕΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ του απαραίτητου έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Λεωνιδίου και συνοδά έργα (δίκτυα)» με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή. Συζητήθηκαν επίσης η ένταξη του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Δημοτικής Ενότητας Τυρού, με φυσική διεργασία» και «Μελέτη μικρού Βιολογικού Δημοτικής Ενότητας Κοσμά».

4. Αναζητήθηκαν χρηματοδότηση  (260.000 ευρώ) της μελέτης «Προστασία ακτών κατοικημένης περιοχής Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με πρόβλεψη σχετικών έργων υποδομής για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της» και η διαδικασία ανάθεσης της εκπόνησής της [προτάθηκε από τον Δήμαρχο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δ.Ε – του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας) και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας].

5. Κατατέθηκε υπόμνημα και πρόταση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και των Φορέων της περιοχής του στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά για τις υπέρογκες αντικειμενικές αξίες των εντός και εκτός οικισμών ακινήτων του τόπου μας.

6. Κατατέθηκε υπόμνημα  - παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και των Φορέων της περιοχής του στην Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη για το σχέδιο νόμου για τη Βιοποικιλότητα (NATURA), διότι διατάξεις του σχεδίου νόμου αυτού θίγουν συμφέροντα των πολιτών μας.

7. Προωθήθηκαν οι διεργασίες για την εκμίσθωση του ΜΩΤΤΕΙΟΥ [καθοριστική συνεισφορά του κ. Θεοδώρου Δολιανίτη (Αρχιτέκτονα)].

8. Προωθήθηκαν οι διεργασίες για την δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο από τα Ε.Τ.Α Α.Ε της ιδιοκτησίας του οικοπέδου που γειτνιάζει με το αρχοντικό Πολύτιμου (κέντρο Λεωνιδίου).

9. Προωθήθηκαν οι διεργασίες για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας [καθοριστική η συνεισφορά του κ. Γκίκα Χαρδούβελη (Οικονομολόγου)].

10. Προωθήθηκαν οι διεργασίες για την διενέργεια στο Λεωνίδιο Συνεδρίου για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου, υπό την Προεδρεία κ. Γκίκα Χαρδούβελη (Οικονομολόγου).

11. Προσδιορίστηκε το πλαίσιο των διαδικασιών και της χρηματοδότησης για την ανάπλαση των κέντρων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Λεωνιδίου (είσοδος – αγορά – έξοδος) και των Τοπικών Κοινοτήτων μας (ΥΠΕΚΑ).

12. Προσδιορίστηκε το πλαίσιο των διαδικασιών και της χρηματοδότησης της αγοράς οικοπέδων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου , με σκοπό την δημιουργία υπαίθριων οργανωμένων χώρων στάθμευσης (ΥΠΕΚΑ).

13. Αναφέρθηκαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα απαραίτητα έργα και οι δράσεις για την ανάπτυξη της Γεωργίας – της Κτηνοτροφίας και της Μελισσοκομίας στην περιοχή του Δήμου [καθοριστική η συνεισφορά του κ. Κων/νου Ζώγα (Ναυπηγού)].

14. Τέθηκαν υπόψη του Υπουργείου ΠΕΚΑ τα θέματα που αφορούν την Χωροταξία και την Πολεοδομία της περιοχής, ως προϋπόθεση βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

15. Συζητήθηκε στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (ΕΠΕΡΑΑ) το πλαίσιο και η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου «Βελτίωση συστήματος υδρεύσεως και συνοδά έργα (γεωτρήσεις – δεξαμενές – δίκτυα)».

16.  Συζητήθηκαν στο Υπουργείο Θαλασσίων Ερευνών και Νησιωτικής Πολιτικής α) η σύνδεση της περιοχής με τον Πειραιά (Υδροπτέρυγα) και η εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση της πενίας των ιχθυοαλιευμάτων και την αύξηση του ιχθυοπληθυσμού στον Αργολικό Κόλπο (προτάθηκε από τον Δήμαρχο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου αυτού – της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου [καθοριστική η συνεισφορά του κ. Γεωργίου Κόκκορη Επίκουρου Καθηγητή Μαθηματικής Οικολογίας].

17. Προωθήθηκε στον αρμόδιο Υφυπουργό η κάλυψη των Δημοτικών Ενοτήτων Κοσμά και Τυρού με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» [καθοριστική η συνεισφορά της κ. Μαριάννας Τσουκάτου – Λίζα (Οικονομολόγου)].

18. Συζητήθηκαν με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας η ανάγκη προμήθειας στον Δήμο Κινητής Μονάδας Υγείας (κινητό ιατρείο), για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ορεινών Κοινοτήτων μας.

Γιάννης Η. Μαρνέρης

Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας


NEWSLETTER