Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 20:42

Ο Δήμος Τριφυλίας διεκδικεί 1,9 εκατ. ευρώ από την ΤΕΜΕΣ

Η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας αποφάσισε χθες την ανάθεση σε πιστοποιημένο ορκωτό εκτιμητή της σύνταξης έκθεσης για ακίνητο της ΤΕΜΕΣ, έκτασης 46.680 τ.μ. ώστε να εισπραχθεί η εισφορά σε χρήμα ύψους 1,99 εκ. ευρώ. Επίσης έγινε έγκριση ανάληψης δαπανών και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ψήφιση πιστώσεων στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2015.

Λευκό ψήφισε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Σαράντος Κουκούμης επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και μόνος παρών σύμβουλος από τις μειοψηφίες του δήμου. Ο κ. Κουκούμης μάλιστα για ακόμη μία φορά έθιξε το ζήτημα πρόσληψης νομικού συμβούλου από την πλευρά του δήμου σημειώνοντας ότι σε κάθε συνεδρίαση έρχονται αρκετά θέματα για τον ορισμό δικηγόρου, ενώ επανέφερε και το θέμα δημιουργίας ενός τεχνικού συνεργείου στο δήμο από το οποίο θα γίνονται κάποιες βασικές εργασίες συντήρησης οχημάτων, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε ότι και νομικό σύμβουλο να είχε ο δήμος δεν θα μπορούσε να παρίσταται στα δικαστήρια, ενώ σημείωσε πως ένα συνεργείο δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Επανερχόμενος ωστόσο ο κ. Κουκούμης τόνισε ότι τόσα χρόνια θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει, συμπληρώνοντας μάλιστα πως αν δεν πιέσουν για προσλήψεις δεν μπορούν να έρθουν από μόνες τους.

Έχει προβλέψει την πρόσληψη δικηγόρου η δημοτική αρχή, τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, ενώ σε ό,τι αφορά το συνεργείο σημείωσε πως "είναι εύκολο να το λες αλλά δεν είναι εύκολο στην πράξη".

Στα υπόλοιπα θέματα αποφασίστηκε η εκ νέου ανάθεση των εργασιών για την αποκατάσταση της κατολίσθησης του δρόμου Ελαία - Καρυές - Αυλώνα. Η ανάθεση έγινε και πάλι στον ίδιο εργολάβο αφού απορρίφθηκε η ένσταση που είχε γίνει από άλλον εργολάβο για την πρώτη ανάθεση. 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 

Δικηγόρος ορίστηκε για την αγωγή που έχουν καταθέσει υπάλληλοι του δήμου κατά των πρώην Δήμων Κυπαρισσίας, Αυλώνας και Φιλιατρών για το επίδομα των 176 ευρώ. Οι τρεις διαφορετικές αγωγές αφορούν συνολικά 67 εργαζόμενους. 

Επίσης ορίστηκε δικηγόρος για αγωγή κατά του δήμου που έχει καταθέσει εκμισθωτής ακινήτου του δήμου με την οποία ζητά την μείωση του ενοικίου από τα 800 ευρώ στα 300. Να σημειωθεί ότι για ένα διάστημα και όπως προέβλεπε ο νόμος είχε γίνει μείωση κατά 20%. 

ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τέλος καθορίστηκαν οι όροι για την διενέργεια μίσθωσης χώρου για την στέγαση του ΚΕΠ Φιλιατρών ο οποίος πρέπει να είναι 60-80 τ.μ. και με μίσθωμα 587 ευρώ το μήνα. Οπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 26 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Πάντως και εδώ υπήρχαν ενστάσεις από τον κ. Κουκούμη, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους δημοτικούς του χώρους και πιο συγκεκριμένα το Δημαρχείο Φιλιατρών. Η κ. Πανουσιοπούλου απάντησε ότι στο διαγωνισμό υπάρχει όρος πως όταν βρεθεί χώρος θα μπορεί να γίνει διακοπή της ενοικίασης, ενώ ο κ. Κουκούμης υπογράμμισε πως αφού η μίσθωση έχει τελειώσει από τις 31 Δεκεμβρίου θα μπορούσε ο δήμος τόσο καιρό να έχει ψάξει για χώρο και όχι να λέει ότι θα ψάξει τώρα. Από τον κ. Μερκούρη τονίστηκε πως ο χώρος αυτός πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστεί στο Δημαρχείο Φιλιατρών.

Κ.Μπ.