Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 13:44

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Μονεμβασιάς για το Νοσοκομείο Μολάων

Γράφτηκε από την

"Η διοικητική συγχώνευση αποτελεί Ντε Φάκτο υποβάθμιση. Θεωρώ, ότι αυτή θα γίνει ο Δούρειος Ίππος για να ξεκινήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων.", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινό (28 Μαρτίου) Δημοτικό Συμβούλιο.
Αρχίζοντας την εισήγησή του, ο κ. Τριχείλης ανέφερε, ότι "φαίνεται να έχει αποφασιστεί η συνδιοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων με αυτό της Σπάρτης. Παράλληλα, δημοσιεύματα στον τύπο, κάνουν λόγο για συγχώνευση και κατάργηση κλινικών, γεγονός που μας γεμίζει ανησυχία".
"Είμαστε αντίθετοι στη Διοικητική Συγχώνευση του Νοσοκομείου Μολάων, γιατί πιστεύουμε θα ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει, απεναντίας θα αφαιρέσει δυναμική από το Νοσοκομείο.", είπε ο Δήμαρχος καθορίζοντας τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος. "Πρέπει να συμμετάσχουμε στη Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου" είπε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας και συνέχισε λέγοντας ότι "πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, ώστε να κατέλθουμε στη Δημόσια Διαβούλευση με ενιαία
στάση".
"Το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων, πρέπει να παραμείνει ως έχει", έκλεισε την εισήγησή του, ο κ. Τριχείλης.

Μαστορόπουλος: "Αρχή του τέλους για το Νοσοκομείο η συνδιοίκηση".

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, συμφώνησε με τα λόγια του Δημάρχου και συμπλήρωσε ότι "πρέπει να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις". "Τυχόν συνδιοίκηση, θα είναι η αρχή του τέλους" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστορόπουλος.
"Πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι δεν παίζουμε με το Νοσοκομείο Μολάων", συμπλήρωσε.
Από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κρυπωτός συμφώνησε με τη σειρά του με τον κ. Τριχείλη και τον κ. Μαστορόπουλο, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο, κ. Δημητρόπουλος, τόνισε ότι "εάν θέλουμε να αποτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση για το Νοσοκομείο, πρέπει να αντιληφθούμε τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν εδώ. Προωθούνται τριτοκοσμικές καταστάσεις στον χώρο της υγείας, μέσα από το Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό".


NEWSLETTER