Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 11:27

Δωρεάν ασφάλιση για ένα χρόνο όλων των μαθητών του Ναυπλίου από την Alpha Bank

Δωρεάν ασφάλιση για ένα χρόνο όλων των μαθητών του Ναυπλίου από την Alpha Bank

Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, στην οποία ανταποκρίθηκε η Alpha Bank, ασφαλίστηκαν όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία, τα οποία εδρεύουν στην περιφέρεια του δήμου.

Συγκεκριμένα, με πρόταση του αντιδημάρχου Κοινωνική Πολιτικής και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού, η οποία έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, αποφασίστηκε να ασφαλιστούν όλοι οι μαθητές του δήμου και μετά αυτήν την απόφαση, ο αντιδήμαρχος διερεύνησε το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει δωρεάν ασφάλιση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην πρόταση του Δήμου Ναυπλιεών υπήρξε ανταπόκριση από την Alpha Bank, η οποία ανέλαβε και προσέφερε δωρεάν ετήσιο συμβόλαιο ασφάλισης για κάθε μαθητή όλων των σχολείων του δήμου.

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο καλύπτει τους 3.315 μαθητές του δήμου για τις ώρες που βρίσκονται στα σχολεία τους, καθώς και μία ώρα πριν και μία ώρα μετά τη λειτουργία του σχολείου.

Τα ετήσια συμβόλαια ασφάλισης των μαθητών παραδόθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων, από την Alpha Bank στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρουσία εκπροσώπων από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ωφελουμένων σχολείων.

Κατά την τελετή παράδοσης των ασφαλιστικών συμβολαίων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ευχαρίστησε τη διοίκηση της Alpha Bank για την ανταπόκρισή της και τόνισε πως η βελτίωση των συνθηκών σχολικής συμβίωσης είναι ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά τη δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Παιδείας του δήμου. «Θεωρούμε ότι τα προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών μπορούν και επιβάλλεται να λυθούν, εάν πραγματικά θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει, παράλληλα με τη δημιουργία και τη συνεχή συντήρηση ενός φροντισμένου, αισθητικά καλού και ασφαλούς περιβάλλοντος. Το ασφαλιστικό αυτό συμβόλαιο, προσφέρει επιπλέον ανεκτίμητο αίσθημα φροντίδας στους μαθητές και στις μαθήτριες» υπογράμμισε.

Εκ μέρους της τράπεζας, ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου, Εμμανουήλ Καλούδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η Alpha Bank, στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, πάντα μεριμνά για τον άνθρωπο και φροντίζει για τις ανάγκες του με μεγάλο σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε και στη συγκεκριμένη ενέργεια, με μεγάλη αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ραφαήλ Μπαρού, αφού αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επεσήμανε πως «η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί πρώτιστο μέλημα και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του δήμου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ