Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 13:02

Αίτημα να μην κατεδαφιστεί το οίκημα Αποστολάκη στη Θουρία

Αίτημα να μην κατεδαφιστεί το οίκημα Αποστολάκη στη Θουρία

Αίτημα να μην κατεδαφιστεί το οίκημα Αποστολάκη στη Θουρία κατέθεσε ο Σύλλογος Θουριατών Μεσσηνίας, που εδρεύει στην Αθήνα, με επιστολή προς την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων της Πάτρας.

Στην επιστολή επισημαίνει τη σημασία του οικήματος Αποστολάκη στη Θουρία και την αξία του ως κτηρίου για την ιστορία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στο κείμενο που υπογράφει η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Σταθοπούλου αναφέρονται τα εξής: «Είναι απαραίτητο να καθαιρεθούν τα κεραμίδια της στέγης και να τοποθετηθούν μεταλλικές αντηρίδες ή κάθε άλλο πρόσφορο τεχνικό μέσο περίδεσης του νοτιοανατολικού τμήματος του κτηρίου που παρουσιάζει την απόκλιση. Κι επειδή πρόκειται για κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής συνιστάται η έγκαιρη επισκευή και αποκατάστασή του». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Για όλα αυτά ζητήσαμε ως σύλλογος: Να σταματήσει η οποιαδήποτε δραστηριοποίηση για την κατεδάφισή του! Να ληφθούν άμεσα και συντομότατα τα απαραίτητα μέτρα -περίδεση, πόρτες και κάλυψη με τη φωτογραφική του απεικόνιση- και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο Καλαμάτας, για να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο! Ανήκει στη Θουρία και στους Θουριάτες, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κονιορτοποίηση του ιστορικού παρελθόντος τους και στην απαξίωση της μνήμης του!».