Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 08:10

59 σπίτια θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης σε Βέργα και Μαντίνεια

Γράφτηκε από την

 

Βελτιώνεται η εικόνα στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, όσον αφορά τις αιτήσεις σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Το ζητούμενο είναι να γίνουν οι συνδέσεις, να βελτιωθεί η λειτουργία του δικτύου και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές, καθώς και να αναβαθμιστεί η περιβαλλοντική προστασία σε μια τουριστική περιοχή του τόπου.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση για συνδέσεις με την αποχέτευση στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, μετά την αποστολή ειδοποιήσεων από τη ΔΕΥΑΚ. Συγκεκριμένα: 1) Οσον αφορά στη Βέργα, στην οδό Μάνης και σε κάθετους σε αυτή δρόμους, έχουν αποσταλεί 65 ειδοποιητήρια και 51 ιδιοκτήτες έχουν κάνει αίτηση συνδέσεως με την αποχέτευση ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για άμεση σύνδεση. Δεκατέσσερις ιδιοκτήτες προβάλλουν την αιτίαση ότι οι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι και η σύνδεση δεν είναι δυνατή κ.λπ., ισχυρισμοί που ελέγχονται από την υπηρεσία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει. 2) Οσον αφορά στην οδό Ευαγγελιστρίας, έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στα τέλη Μαΐου. 3) Σχετικά με τη Μικρή Μαντίνεια, έχουν αποσταλεί 15 ειδοποιητήρια όσον αφορά στον παραλιακό δρόμο και αιτήσεις έχουν υποβάλει 8 ιδιοκτήτες. Για τους υπόλοιπους και τυχόν δικαιολογίες που προβάλλονται, γίνεται έλεγχος από την υπηρεσία. Η προθεσμία έχει λήξει».

 

Επισημαίνεται πως «μετά τον έλεγχο και την αυτοψία, η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει σε διακοπή σύνδεσης με την ύδρευση, εφόσον οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν δεν ευσταθούν».