Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:21

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων για θέματα Πολιτισμού

Μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων πρόκειται να υπογράψει ο Δήμος Καλαμάτας, για πολιτιστικά θέματα και για την προβολή του στην πρωτεύουσα της χώρας.

Στην υπογραφή του μνημονίου συμφώνησαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε προχθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Για εμάς είναι κρίσιμο ζήτημα να έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων», δήλωσε χθες ο κ. Νίκας και συνέχισε: «Επίσης, είναι κρίσιμο ζήτημα να πληροφορήσουμε τον κόσμο της Αττικής -και το κάνουμε- για το τι μπορεί να προσφέρει η Καλαμάτα σήμερα για την αναψυχή των 5 εκατ. κατοίκων της Αττικής, της πολυπληθέστερης περιοχής της χώρας».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πληροφόρησε πως «συμφωνήσαμε με το δήμαρχο Αθηναίων να υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση, ένα μνημόνιο συνεργασίας, για ζητήματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό πρώτα απ’ όλα, αλλά και για κοινωνικά θέματα» - ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Για τον πολιτισμό εμείς προσδοκούμε από το Δήμο Αθηναίων -και έχει γίνει αποδεκτό ήδη- όλα τα σχήματα του Δήμου Αθηναίων να έλθουν δωρεάν στην Καλαμάτα και να προσφέρουν προς το λαό μας τις πολιτιστικές τους υπηρεσίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων τα αποδέχθηκε όλα αυτά και συντάσσεται το μνημόνιο συνεργασίας, η προγραμματική σύμβαση, ώστε να πάει στη συνέχεια στα δύο Δημοτικά Συμβούλια και να ξεκινήσουμε από το 2015 αυτή τη συνεργασία. Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για το δήμο μας, όπως και η επαφή με δήμους που μπορούν να μας προσφέρουν και στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς».

Οι δύο δήμαρχοι είχαν, επίσης, συζήτηση για ζητήματα και αδιέξοδα της Αυτοδιοίκησης, και συμφώνησαν να υπάρξει γρήγορα και επόμενη συνάντηση.