Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 18:55

Πρόχειρος διαγωνισμός για τη μίσθωση 2 απορριμματοφόρων στην Τριφυλία

Πρόχειρος διαγωνισμός για τη μίσθωση 2 απορριμματοφόρων στην Τριφυλία

Την ερχόμενη Τρίτη 23 του μηνός θα γίνει ο πρόχειρος διαγωνισμός για την μίσθωση δύο απορριμματοφόρων από το Δήμο Τριφυλίας, όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή, η οποία και επανακαθόρισε τους όρους του διαγωνισμού. 

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει τα πρακτικά του ίδιου διαγωνισμού που είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος και ήταν άγονος. Η συνολική δαπάνη για την μίσθωση των δύο απορριμματοφόρων συν ένα που θα είναι εφεδρικό, προκειμένου να χρησιμοποιείται σε περίπτωση βλάβης κάποιου από τα δύο ανέρχεται σε 49.000 ευρώ. 

Προκειμένου όμως να καλυφθεί ο δήμος από απορριμματοφόρα, καθώς από τις 12 Ιουνίου έχει λήξει η σύμβαση που είχε υπογραφεί για τα οχήματα που ενοικίαζε, έκανε αίτημα στον μέχρι τώρα ανάδοχο για δωρεάν παραχώρηση χρήσης των δύο οχημάτων για 18 μέρες, χρονικό όριο που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία του νέου διαγωνισμού.

Η εταιρεία που νοίκιαζε τα απορριμματοφόρα έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και έτσι χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και την αποδοχή της σχετικής δωρεάς.

Στα θέματα που συζητήθηκαν χθες ήταν και η έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης και ο καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων και παραλιών ∆ήμου Τριφυλίας» προϋπολογισμού 64734 ευρώ. 

Οι εργασίες αφορούν: εργασίες προώθησης σκουπιδιών στους χώρους απόρριψης απορριμμάτων (ΧΑ∆Α) του ∆ήμου Τριφυλίας με τη χρήση ερπυστριοφόρου φορτωτή με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα, μεγαλύτερη κατά τους θερινούς μήνες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναλόγως των συνθηκών. Επίσης αφορά και δαπάνες για την κοπή και επικάλυψη των απορριμμάτων με αργιλοχώματα, με επιτόπια μεταφορά από ανατροπόμενο φορτηγό. Οι θέσεις επέμβασης προώθησης σκουπιδιών είναι οι εξής: −ΧΑ∆Α «Αλιμάκι» της ∆.Ε. Κυπαρισσίας, ΧΑ∆Α «Αγριλιά – Μπάκα» της ∆.Ε. Γαργαλιάνων, ΧΑ∆Α «Μαύρη Λίμνα» της ∆.Ε. Φιλιατρών. Εργασίες καθαρισμού περιβάλλοντος χώρων πόλεων και οικισμών με τη χρήση μηχανικού εκσκαφέα και ανατρεπόμενου φορτηγού. Τέλος, όσον αφορά τον καθαρισμό των παραλιών (μόνο για τους θερινούς μήνες), οι εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν με χρήση ελαστιχοφόρου περιστρεφόμενου φορτωτή και ανατρεπόμενου φορτηγού, στις κάτωθι παραλίες: «παραλία Αποβάθρα» της ∆.Ε. Κυπαρισσίας, 3 ημερομίσθια, «παραλία Αϊ-Λαγούδι» της ∆.Ε. Κυπαρισσίας 6 ημερομίσθια, «παραλία Λαγκουβάρδου» των ∆.Ε. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων 2 ημερομίσθια − «παραλία Αγίας Κυριακής» της ∆.Ε. Φιλιατρών 1 ημερομίσθιο − «παραλία λιμάνι Αγρίλι» της ∆.Ε. Φιλιατρών 3 ημερομίσθια),«παραλία Βρωμονερίου» της ∆.Ε. Γαργαλιάνων 3 ημερομίσθια.

Κ.Μπ.