Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 17:38

Δήμος Μεσσήνης: Απάντηση Καρύδη σε Αναστασόπουλο

Δήμος Μεσσήνης: Απάντηση Καρύδη σε Αναστασόπουλο

Κύριε Αναστασόπουλε με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε συνέντευξη που δώσατε στα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρατε το όνομά μου, καθώς και την ιδιότητά μου, ως αντιδημάρχου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να ισχυροποιήσετε τις αιτιάσεις σας, σχετικά με το ύψος των ταμειακών υπολοίπων, του δήμου μας, την 31-12-2014.

Επειδή προφανώς η αναφορά στο όνομά μου έγινε, για να δώσετε αξιοπιστία και βαρύτητα στα λεγόμενά σας, παραθέτω παρακάτω τα πραγματικά ποσά που αφήσατε στο Ταμείο του δήμου, για να ενημερωθούν αναλυτικά οι δημότες μας, καθόσον ενημέρωση προς εσάς προσωπικά, καθώς και το Σώμα, επανειλημμένα έχω κάνει κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά προφανώς, για τους δικούς σας λόγους, αδυνατείτε να κατανοήσετε.

Και αφού  μιλάμε για αριθμούς και νούμερα, σας παραθέτω, αναλυτικά τι μας αφήσατε:

Ποσό 948.085,00€ το οποίο αφορά στο κληροδότημα της μακαριστής Γεωργιάδη, σε κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό, που εδώ και εκατό (100) χρόνια δεν αξιοποιήθηκε για τους σκοπούς της διαθέτουσας και το οποίο εσείς και οι προηγούμενες δημαρχοντίες το είχατε καταστήσει καταπίστευμα.

Ποσό 1.905.335,64€, το οποίο αφορά σε έκτακτες ειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, που μόνο για τον σκοπό που έχουν αναγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα, δύνανται να διατεθούν. Μιλάμε δηλαδή για μικρά συνεχιζόμενα έργα, τα οποία δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε.

Ποσό 640.000,00€, το οποίο είναι υποχρεωτικό να παραμένει σε λογαριασμό, προκειμένου, να είναι εξασφαλισμένες οι ανάγκες μισθοδοσίας.

Ποσό 200.000,00€, το οποίο αφορούσε σε βεβαιωμένες οφειλές σε Τρίτους, από ιδίους πόρους. (Για τις… αβεβαίωτες οφειλές νομίζω ότι ασχοληθήκαμε αρκετά, τόσον εντός, όσον και εκτός αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου).

Δηλαδή το πραγματικό υπόλοιπο προς διάθεση, ανερχόταν στο ποσό των 63.976,41€!!!

Από τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά, πιστεύω ότι οι δημότες μας, έχουν πλέον και αυτοί, σχηματίσει άποψη, για τα ταμειακά υπόλοιπα του δήμου μας. 

Επειδή όμως αναφερθήκατε στα ανταποδοτικά τέλη, χαίρομαι που μου υπενθυμίζετε κάποιες πηγές εσόδων, για τις οποίες έχουμε διενεργήσει όλες τις απαραίτητες συνήθεις διαδικασίες – ενέργειες, για την συλλογή των εσόδων αυτών, αλλά στενοχωριέμαι, που λησμονήσατε (απορώ πώς τα θυμηθήκατε τώρα, γιατί γι’ αρκετό καιρό το είχατε ξεχάσει) να αποστείλετε τους λογαριασμούς ύδρευσης, στις πρώην δημοτικές ενότητες από το έτος 2013 και δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένα περιστατικά αλλά στο σύνολο, σχεδόν των ενοτήτων.

Στενοχωριέμαι επίσης, που λησμονήσατε να αναφέρετε κάποιες άλλες πηγές και συγκεκριμένα, τα έσοδα από τα κοιμητήρια και τις λαϊκές αγορές (προφανώς γιατί δεν έχετε συνηθίσει την συχνή επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης). Ενημερώνω πάντως τους δημότες μας, ότι σε συνέπεια εντολών του δημάρχου μας, ενεργούμε για την συλλογή των εσόδων αυτών και όπως λένε… το παγκάρι πάλι πίσω στο δήμο. 

Αυτά για τα έσοδα, αλλά και για τις δαπάνες ενημερώνω τους δημότες μας, ότι υλοποιούμαι τις εντολές του δημάρχου μας, σχετικά με τον έλεγχό τους, με ενέργειες όπως: Λογιστική λειτουργία αποθήκης, έλεγχος καυσίμων, ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των προμηθειών και εργασιών, ενεργοποίηση της επιτροπής επισκευής και συντήρησης και αγοράς ανταλλακτικών οχημάτων – μηχανημάτων Δήμου Μεσσήνης κ.λπ.

Μετά από τα παραπάνω Κύριε Αναστασόπουλε, είμαι σίγουρος πλέον ότι έχετε πειστεί και εσείς, γιατί οι συνδημότες μας είναι πεπεισμένοι, πως το τελευταίο που απασχολεί τον δήμαρχό μας και εμάς που αποτελούμε την ομάδα του, είναι το να ισχυριστούμε πως παραλάβαμε καμένη γη. Αλλά το πρώτο και το μοναδικό μέλημά μας, είναι να είμαστε εμείς άξιοι και να διαχειριστούμε τα συμφέροντα των δημοτών μας, με τον πιο καλύτερο και ικανό τρόπο και θα τα καταφέρουμε.

Χρίστος Καρύδης    

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

Δήμου Μεσσήνης