Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 18:53

Κανονικά το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Κανονικά το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τα έργα του Δήμου Καλαμάτας και οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού, με πρώτο το Φεστιβάλ Χορού, θα γίνουν παρά την πρωτόγνωρη κρίση στη χώρα μας, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου παρουσία των αντιδημάρχων, ο δήμαρχος συνέστησε και παρακάλεσε «να υπάρχει η αναγκαία ψυχραιμία και ο ορθολογισμός, η αλληλεγγύη και η ενότητα, η ανοχή στη διαφορετική άποψη». Είπε ότι «έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλιστούν τα αναγκαία για την πόλη. Ο δήμος έχει καταβάλει τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις κρατήσεις».

Ενημέρωσε πως «οι οδηγίες που δόθηκαν είναι ότι από δω και πέρα και όσο διαρκεί η κρίση, αγοράζουμε τα απολύτως αναγκαία για να λειτουργήσουμε» και διευκρίνισε ότι «όσο διαρκεί η ιστορία με τις τράπεζες, δεν είναι δυνατόν να εκδίδουμε επιταγές».

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι «οι νόμοι και οι κανονισμοί ισχύουν. Ζητήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, την ελεγχόμενη στάθμευση είναι σε ισχύ. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να διαλυθεί η πόλη. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει στους πολίτες αυτοσυγκράτηση».

Διαβεβαίωσε ότι «τα έργα μας όλα συνεχίζονται. Τα περισσότερα απ’ αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο δήμος έχει τη δυνατότητα να τα πληρώσει, αν συμβεί οτιδήποτε. Τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει θα τις κάνουμε ή θα κάνουμε οπωσδήποτε αυτές που μπορούν να γίνουν. Το Διεθνές Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, ό,τι και να γίνει». Ενημέρωσε πως «οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί 2 με 4 Ιουλίου από το Δήμο Θεσσαλονίκης αναβάλλονται και θα γίνουν σε ευθετότερο χρόνο».

Ακόμα, πληροφόρησε ότι «το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό από το πρωί έως το βράδυ. Ο,τι προβλήματα υπάρχουν και μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Οι διευθυντές έλαβαν κατευθύνσεις υποστήριξης του κόσμου. Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του προσωπικού, λόγω του δημοψηφίσματος».

Γ.Σ.