Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 18:43

Αντιδρά ο Μάκαρης για τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις

Αντιδρά ο Μάκαρης για τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις

Την αντίδρασή του στην τακτική της δημοτικής αρχής να προωθεί κατά κόρον τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την προχθεσινή τέτοιας μορφής συνεδρίαση για έργο της Βέργας, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η απόφαση της δημοτικής αρχής να προβεί σε μια τέτοια διαδικασία, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άκρως επείγοντα θέματα, φανερώνει ξεκάθαρα την προχειρότητα  της δημοτικής αρχής και την έλλειψη σωστού προγραμματισμού - καθώς το θέμα αυτό θα έπρεπε εγκαίρως να είχε προωθηθεί και συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση- ενώ παράλληλα οδηγεί στην υποβάθμιση  της ίδιας της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και στη μετατροπή του σε γραφειοκρατικό μηχανισμό». 

Επισημαίνει πως «από την άλλη μεριά σημαντικά θέματα όπως τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα  που έχουν επίπτωση στη λειτουργία του δήμου και στη ζωή των δημοτών δεν συζητιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά γίνονται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης μέσω συνεντεύξεων τύπου από τη δημοτική αρχή». 

Κλείνοντας, ο κ. Μάκαρης παρατηρεί πως «το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποκτήσει ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο στη συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν το δήμο και τους δημότες».