Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 21:05

Μέτρα κατά της εγκληματικότητας ζητά ο δήμαρχος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

και σκέφτεται να κλείσει το Δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας



Το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου Μεσσήνης σκέφτεται ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος ως μέσο άσκησης πίεσης προς την ηγεσία της Ελληνική Αστυνομίας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Ο κ. Αναστασόπουλος μιλώντας στην "Ε" εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανομένη εγκληματικότητα, ενώ χθες το πρωί είχε και σχετική συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο - στην οποία παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Πουρναράς και Φώτης Αντωνόπουλος.
Ο δήμαρχος επανέλαβε στον κ. Γεωργακόπουλο τα πάγια αιτήματά του για αστυνόμευση της Μεσσήνης από την ομάδα ΔΙΑΣ, για αυξημένες περιπολίες της ΟΠΚΕ και της ΟΕΠΤΑ καθώς και για αύξηση του προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης - το οποίο τόνισε πως θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά "και το πρωί και το μεσημέρι και το βράδυ".
Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ο κ. Αναστασόπουλος έχει ζητήσει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Και τονίζει ότι το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου -το οποίο προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα- έχει στόχο να ασκηθεί επιπλέον πίεση στο υπουργείο για την ικανοποιητική στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.