Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 18:20

Επανέρχεται ο Κανάκης για την ύδρευση στη Γλυφάδα

Επανέρχεται ο Κανάκης για την ύδρευση στη Γλυφάδα

«Εγκλημα κατά της υγείας των δημοτών» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, την καταγγελλόμενη «αποξήλωση ολόκληρου του καινούργιου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Γλυφάδας και την επανασύνδεση της υδροδότησης, μέσω των σωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμίαντο, ο οποίος αποδεδειγμένα κρίνεται επιβλαβής για την δημόσια υγεία».

Ο δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «θηριωδία του Δήμου Πύλου - Νέστορος», η οποία έχει «προκαλέσει, όχι μόνο την αγανάκτηση των πολιτών της Γλυφάδας,  αλλά και τη δημόσια κατακραυγή του συνόλου των δημοτών».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το συγκεκριμένο συμβάν, αποδεδειγμένα, αποτελεί έγκλημα κατά της υγείας των δημοτών και κάθε προσπάθεια συγκάλυψής  του, κυρίως μέσω της επαναφοράς συνεργείων στη συγκεκριμένη περιοχή, που στοχεύουν στην πρόχειρη αποκατάσταση του προβλήματος, αποτελεί πρόκληση και ντροπή, η οποία δεν τιμά κανέναν, αντιθέτως επιβεβαιώνει την πρόκληση πανικού που επήλθε στους υπευθύνους, κυρίως ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης  δημοσιοποίησης».

Καταλήγοντας, ο Ηλ. Κανάκης -κι αφού αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ανοικτό, έχει πάρει τον δρόμο του μέσω της δικαστικού οδού»-, εκφράζει την εκτίμηση ότι το εν λόγω ζήτημα «χρήζει άμεσης τοποθέτησης του δημάρχου Πύλου - Νέστορος απέναντι στους δημότες της Γλυφάδας, αλλά και απόδοσης των αντίστοιχων ευθυνών του».

Κυρίως, όμως, όπως καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος, «απαιτεί την άμεση και σωστή αποκατάσταση και επιδιόρθωση του συγκεκριμένου προβλήματος, η οποία μπορεί να επέλθει μόνο μέσω των νόμιμων διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν και διασφαλίζουν τη νομιμότητα και την σωστή εκτελεσιμότητα του συγκεκριμένου έργου».