Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 08:41

Καμιά ανοχή ρύπανσης στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά λέει ο Αριστείδης Σταθόπουλος

Ο Δήμος Οιχαλίας δε θα ανεχθεί άλλο τη ρύπανση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Δε θα δείξει καμία ανοχή στις προκλητικές και εξόφθαλμες παραλείψεις.

Αυτό τόνισε στην "Ε" ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, με αφορμή την προχθεσινή ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΒΙΠΕ. Κι επεσήμανε ότι «με την πρώτη μεγάλη φετινή βροχή ξανάρχισε να τρέχει μαύρο ζουμί στη ΒΙΠΕ».

«Θα λάβουμε τα μέτρα που πρέπει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά», μας είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε: «Ο κόσμος δεν μπορεί να ζει σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δεν μπορεί να συνεχιστούν αυτά που γίνονται μέχρι σήμερα. Με την πρώτη μεγάλη φετινή βροχή ξανάρχισε να τρέχει μαύρο ζουμί στη ΒΙΠΕ. Το είδα με τα μάτια μου, μετά από καταγγελία και κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει. Δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει».

Ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά πως «ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» και συνεχίζοντας, επέκρινε την αποφυγή ενημέρωσης του δήμου γι’ αυτά τα σημαντικά θέματα: «Υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις και η δημοτική αρχή πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί και θα ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής και τους αρμόδιους φορείς. Βασικά έγγραφα που θα έπρεπε να κοινοποιούνται στο δήμο, δεν κοινοποιούνται και τα αναζητούμε από άλλες πηγές. Η δημοτική αρχή αποκλείεται από το να έχει γνώση σε τέτοια κεφαλαιώδη ζητήματα για την περιοχή».

Ο δήμαρχος δήλωσε με αποφασιστικότητα πως «ο Δήμος Οιχαλίας θα είναι όπως τον έχει τάξει η αποστολή του, ο "Καλλικράτης", θα είναι μπροστάρης σε ό,τι έχει σχέση με τον τόπο. Δεν είμαστε επισκέπτες, γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε εδώ. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, η ανοχή εξαντλήθηκε, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πέρσι, για να γίνουν όσα δικαιούνται οι δημότες μας».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη: «Υπάρχουν νόμοι και η δικαιοσύνη. Το βλέπω αναπόφευκτο να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και θα το κάνουμε με τεκμηριωμένες θέσεις, με έγγραφα. Καμία ανοχή στις προκλητικές και εξόφθαλμες παραλείψεις».

Γ.Σ.