Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:44

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης (φωτογραφίες - βίντεο)

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης (φωτογραφίες - βίντεο)

Με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης στην Τέντα ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ ο Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν, μεταξύ άλλων, οι ανακοινώσεις των νικητών και οι βραβεύσεις.

Χορωδοί, διοργανωτές και το καλαματιανό κοινό πλημμύρισαν το χώρο και η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την τελετή έναρξης, με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν όρθιοι. Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για το μεθεπόμενο φθινόπωρο. 

Οσον αφορά το πρόγραμμα της βραδιάς, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας έπαιξε κάποια κομμάτια σηματοδοτώντας την έναρξη και στις 9 ακριβώς ακούστηκε το μουσικό σήμα κατατεθέν της Interkultur, "Η φανφάρα". Συνεχίστηκε με δύο κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, που αποδόθηκαν από τη Δημοτική Φιλαρμονική και χορωδίες της Καλαμάτας, το "Ενα το χελιδόνι" και "Με το λίχνο του άστρου", με σολίστ το Γιάννη Θωμόπουλο. 

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού για το 2017 και του καλλιτεχνικού διευθυντή της Interkultur Κριστιάν Γιούγκρεν. Μετά όλες οι χορωδίες μαζί είπαν "Το περιγιάλι το κρυφό" και ακολούθησε βίντεο το οποίο επιμελήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Περιλάμβανε στιγμές από τις τέσσερις αυτές ημέρες στην πόλη, ενώ έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τις χορωδίες, που ενθουσιάζονταν κάθε φορά που έβλεπαν δικά τους στιγμιότυπα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βίντεο από την Interkultur, για το επόμενο μεγάλο ραντεβού του χρόνου στο Σότσι της Ρωσίας και μετά οι απονομές των βραβείων. Οι οποίες έγιναν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και δύο κριτές από πλευράς της Interkultur, ενώ από πλευράς Καλαμάτας βραβεία απένειμαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος και η Τζίνα Καρέλια. 

Βραβεία απέσπασαν και οι καλαματιανές χορωδίες οι οποίες διαγωνίστηκαν, μεταξύ αυτών η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με μαέστρο το Γιώργο Τσελίκα, το Λύκειο Ελληνίδων, με μαέστρο το Βαγγέλη Κώτσο, η Βυζαντική Χορωδία "Χόρεσμα", με διευθυντή τον Κώστα Ξιάρχο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. 

Η τελετή έκλεισε με ένα χορευτικό πάρτι σε μοντέρνους ήχους, με τους πιο νέους να παίρνουν την πρωτοβουλία για χορό. Επίσης τραγούδησαν και οι νικήτριες χορωδίες της Ρωσίας, της Κίνας, της Λάρισας και της Αυστρίας.