Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 21:32

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ δεν θέλει ιδιώτη στο βιολογικό 

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ δεν θέλει ιδιώτη στο βιολογικό 

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ αντιδρά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να ιδιωτικοποιήσει τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Για το λόγο αυτό πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας, 7 με 10 το πρωί και συμβολική κατάληψη του βιολογικού. 

Ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος κατηγόρησε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ότι παρά την προσπάθειά τους να μπλοκάρουν τη συζήτηση και την έγκριση της ιδιωτικοποίησης, προχώρησε μονομερώς με προφορικές συμφωνίες με ιδιώτη. Την επέκρινε πως «δεν θέλει διάλογο, αλλά τετελεσμένα γεγονότα» και διευκρίνισε «είμαστε ταξικό σωματείο και δεν κάνουμε τα στραβά μάτια». Ο κ. Κουφαλάκος ζήτησε από τη διοίκηση να αποσύρει τους δύο εργαζόμενους του ιδιώτη και να γίνει διάλογος για το μέλλον του βιολογικού.

Επικρίνοντας το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ανέφερε ότι «βάζει πλάτη σε ιδιωτικοποιήσεις δράσεων δημοσίου συμφέροντος σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να κάνει περιβαλλοντική μελέτη για 24ωρη λειτουργία με το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ που χρειάζεται και να την καταθέσουν στο υπουργείο και την Περιφέρεια, ζητώντας προσλήψεις για το απαιτούμενο προσωπικό. «Κάνουν όμως μελέτη με προσωπικό του ιδιώτη και αυτό είναι πολιτική κατεύθυνση», υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου.

Με την ευκαιρία κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό για άμεση κατάργηση των μνημονίων και συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Κρεμεζής και η γραμματέας Σταυρούλα Στραβάκου.

Γ.Σ.