Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 20:02

Πρόσληψη 12 πυροφυλάκων στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Τη δυνατότητα πρόσληψης από το Δήμο Μεσσήνης 12 πυροφυλάκων -με δίμηνες συμβάσεις, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, με τον τ. δήμαρχο Κώστα Σπυρόπουλο να καταψηφίζει πάντως.
Ζήτημα προκύπτει όμως για το πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις, δεδομένου ότι οι αμοιβές των διμηνιτών πυροφυλάκων θα προέλθουν από το κονδύλιο που κατ’ έτος διαθέτει στους ΟΤΑ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η σχετική πίστωση όμως, δεν έχει... φανεί ακόμα, όπως παραδέχθηκε ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχος Νίκος Φύκιρης -απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Τζώρτζη και δίνοντας στον Κ. Σπυρόπουλο ισχυρή αιτιολογία για να καταψηφίζει, εκτιμώντας ότι το έργο αυτό μπορούν να το αναλάβουν και οι πρόσφατα προσληφθέντες 8μηνίτες συμβασιούχοι.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε, η απόφαση λαμβάνεται προκειμένου ο δήμος να είναι έτοιμος, όταν και αν φθάσει η επίμαχη πίστωση -«αν δεν μας διαθέσουν το κονδύλιο, θα επαναφέρουμε τότε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο» δήλωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.